Steffie van den Oord te gast bij OVT

Zondag 10 november is Steffie van den Oord te gast bij het programma OVT op Radio 1 (tussen 11.00u en 11.25u). Ze zal hier praten over haar boek Vonk. Een noodlottige liefde en de totstandkoming er van.

Ze ontdekte bij toeval in de stadsarchieven van Nijmegen de uitgebreide processtukken van een waar gebeurde liefdesmoord. De getuigenissen, vol verregaande details over de verhoren en met letterlijke uitspraken van de betrokkenen, vormde de basis van haar nieuwste werk.

Afgelopen zondag was ze te gast bij Kunststof TV, waarvan het interview hier terug te kijken is.

Meer nieuws

 • Liang de Beer en Rudya Melim winnaars van de eerste Anton de Kom-schrijfwedstrijd

  15 oktober 2021

  Zojuist is bekend gemaakt dat Liang de Beer en Rudya Melim de winnaars zijn van de eerste Anton de Kom-schrijfwedstrijd, georganiseerd door The Black Archives, Stichting Anton de Kom en uitgeverij Atl...

  Lees het hele bericht
 • ‘Mijn lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld wint de Tzum-prijs 2021

  15 oktober 2021

  Marieke Lucas Rijneveld heeft de Tzum-prijs 2021 gewonnen met de zin: 'Lieve gunsteling, ik zeg het je maar meteen: ik had je in dat steilorige hoogseizoen als een zweer met een hoefmes uit de klauwl...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda