Terugluisteren: een wandeling langs kunstdetails met Wieteke van Zeil

Robert van Altena bezocht met Wieteke van Zeil de tentoonstelling Ik zie, ik zie… in het Frans Hals Museum. In de tentoonstelling leert gastconservator Van Zeil de bezoeker op een andere manier kijken en vertelt we prachtige verhalen bij.

In een wandeling langs een selectie schilderijen spreken Altena en Van Zeil over de kracht van details, haar columns (onlangs gebundeld in het boek Dichterbij. Kunst in details) en over de relatie tussen kunstdetails het alledaagse leven.

 

 

 

Meer nieuws

  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht
  • Lezing Lionel Shriver over haar nieuwe roman ‘Waanzin’

    29 april 2024

    Op 8 mei om 20.00 uur is Lionel Shriver, bekend van o.a. de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, te gast bij het John Adams Institute in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. H...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights