Theaterdebuut A.H.J. Dautzenberg

Schrijver A.H.J. Dautzenberg zal het eerste deel van het theaterdrieluik De wet schrijven, een samenwerking tussen Wunderbaum (het huisgezelschap van de Rotterdamse Schouwburg) en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. De voorstelling stelt het internationaal recht in verhouding tot ‘Fort Europa’ aan de kaak. Het protectionisme, het rigide immigratiebeleid. Hoe kom je als niet-Europeaan Europa nog binnen?

Dautzenberg zal samenwerken met de Antwerpse kunstenaar Rinus van de Velde, die zijn tekst visueel gaat ondersteunen. De eindregie komt in handen van Jan Bijvoet, onder andere bekend van zijn hoofdrol in Borgman. De voorstelling gaat in maart 2014 in Brussel in première en zal te zien zijn in de grote zalen van Nederland en België. 

A.H.J. Dautzenberg debuteerde in 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. Daarna volgenden de romans Samaritaan (2011) en Extra tijd (2012) en de pamfletten Rock-€-Roll (2011) en Rafelranden van de moraal (2013). Vorige maand verscheen op Dautzenbergs initiatief de glossy Quiet 500, een glossy in reactie op de Quote 500, waarin aandacht wordt gevraagd voor de (stille) armoede in Nederland.

In januari 2014 verschijnt Dautzenbergs nieuwe verhalenbundel, En dan komen de foto’s.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights