Theaterdebuut A.H.J. Dautzenberg

Schrijver A.H.J. Dautzenberg zal het eerste deel van het theaterdrieluik De wet schrijven, een samenwerking tussen Wunderbaum (het huisgezelschap van de Rotterdamse Schouwburg) en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. De voorstelling stelt het internationaal recht in verhouding tot ‘Fort Europa’ aan de kaak. Het protectionisme, het rigide immigratiebeleid. Hoe kom je als niet-Europeaan Europa nog binnen?

Dautzenberg zal samenwerken met de Antwerpse kunstenaar Rinus van de Velde, die zijn tekst visueel gaat ondersteunen. De eindregie komt in handen van Jan Bijvoet, onder andere bekend van zijn hoofdrol in Borgman. De voorstelling gaat in maart 2014 in Brussel in première en zal te zien zijn in de grote zalen van Nederland en België. 

A.H.J. Dautzenberg debuteerde in 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. Daarna volgenden de romans Samaritaan (2011) en Extra tijd (2012) en de pamfletten Rock-€-Roll (2011) en Rafelranden van de moraal (2013). Vorige maand verscheen op Dautzenbergs initiatief de glossy Quiet 500, een glossy in reactie op de Quote 500, waarin aandacht wordt gevraagd voor de (stille) armoede in Nederland.

In januari 2014 verschijnt Dautzenbergs nieuwe verhalenbundel, En dan komen de foto’s.

Meer nieuws

 • Prachtige recensie over ‘Vaderskind’ door Elly de Waard

  20 mei 2022

  Op 17 mei publiceerde Elly de Waard een prachtige recensie over Vaderskind van Hans Goedkoop op haar blog (https://www.ellydewaard.nl/blog/). Elly, die Renate Rubinstein zelf goed gekend heeft, schree...

  Lees het hele bericht
 • ‘Zelensky. De biografie’ door Serhi Roedenko verschenen bij Atlas Contact

  19 mei 2022

  Op 17 mei is bij Atlas Contact Zelensky. De biografie, geschreven door Serhi Roedenko (en naar het Nederlands vertaald door Roel Schuyt, Henky de Vries en Tobias Wals) verschenen. Zelensky is de enige...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Vanaf zaterdag 4 juni - negentig jaar na de voltooiing van de Afsluitdijk - zendt @NPO2 de vierdelige documentaires… https://t.co/l3PPLqUGg8
 • Gisteren was @WilSchackmann te gast bij @rtvnoord om te spreken over zijn nieuwste boek 'Etta Palm' (vanaf 13:10):… https://t.co/5dXP77YgoS
 • Michiel Cox raakte in de ban van een vrouw die tien jaar dood in haar huis lag: ‘Onbegrijpelijk drama’ (@ADnl). Hie… https://t.co/foedSpDMS8
 • @ADnl Naar het Nederlands vertaald door Roel Schuyt, Henky de Vries en Tobias Wals
 • 'Het beschrijft de transformatie van een Joodse showbizzondernemer en schijtlollige tv­clown tot charismatische lei… https://t.co/SEWHD9I2gh