Theaterdebuut A.H.J. Dautzenberg

Schrijver A.H.J. Dautzenberg zal het eerste deel van het theaterdrieluik De wet schrijven, een samenwerking tussen Wunderbaum (het huisgezelschap van de Rotterdamse Schouwburg) en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. De voorstelling stelt het internationaal recht in verhouding tot ‘Fort Europa’ aan de kaak. Het protectionisme, het rigide immigratiebeleid. Hoe kom je als niet-Europeaan Europa nog binnen?

Dautzenberg zal samenwerken met de Antwerpse kunstenaar Rinus van de Velde, die zijn tekst visueel gaat ondersteunen. De eindregie komt in handen van Jan Bijvoet, onder andere bekend van zijn hoofdrol in Borgman. De voorstelling gaat in maart 2014 in Brussel in première en zal te zien zijn in de grote zalen van Nederland en België. 

A.H.J. Dautzenberg debuteerde in 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. Daarna volgenden de romans Samaritaan (2011) en Extra tijd (2012) en de pamfletten Rock-€-Roll (2011) en Rafelranden van de moraal (2013). Vorige maand verscheen op Dautzenbergs initiatief de glossy Quiet 500, een glossy in reactie op de Quote 500, waarin aandacht wordt gevraagd voor de (stille) armoede in Nederland.

In januari 2014 verschijnt Dautzenbergs nieuwe verhalenbundel, En dan komen de foto’s.

Meer nieuws

 • Vacature per 1 augustus of 1 september: stagiair (m/v) PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • ‘Ontaard land’ van Ineke Noordhoff actueler dan ooit door parlementaire enquête aardgaswinning Groningen

  30 juni 2022

  De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen is afgelopen maandag 27 juni gestart met de eerste week van de openbare verhoren. Tijdens de eerste week werden gedupeerden, wetenschappers,...

  Lees het hele bericht
 • David Meijer over ‘Zusters van Tarakan’ bij NOS Met het Oog op Morgen

  29 juni 2022

  In 1941 ging er door de politieke spanningen een noodoproep uit naar de ‘noodverpleegsters’: Rode Kruis-helpsters der tweede klasse. Mila Herman, de grootmoeder van David Meijer, was een van deze ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda