Theaterdebuut A.H.J. Dautzenberg

Schrijver A.H.J. Dautzenberg zal het eerste deel van het theaterdrieluik De wet schrijven, een samenwerking tussen Wunderbaum (het huisgezelschap van de Rotterdamse Schouwburg) en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. De voorstelling stelt het internationaal recht in verhouding tot ‘Fort Europa’ aan de kaak. Het protectionisme, het rigide immigratiebeleid. Hoe kom je als niet-Europeaan Europa nog binnen?

Dautzenberg zal samenwerken met de Antwerpse kunstenaar Rinus van de Velde, die zijn tekst visueel gaat ondersteunen. De eindregie komt in handen van Jan Bijvoet, onder andere bekend van zijn hoofdrol in Borgman. De voorstelling gaat in maart 2014 in Brussel in première en zal te zien zijn in de grote zalen van Nederland en België. 

A.H.J. Dautzenberg debuteerde in 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. Daarna volgenden de romans Samaritaan (2011) en Extra tijd (2012) en de pamfletten Rock-€-Roll (2011) en Rafelranden van de moraal (2013). Vorige maand verscheen op Dautzenbergs initiatief de glossy Quiet 500, een glossy in reactie op de Quote 500, waarin aandacht wordt gevraagd voor de (stille) armoede in Nederland.

In januari 2014 verschijnt Dautzenbergs nieuwe verhalenbundel, En dan komen de foto’s.

Meer nieuws

 • ‘Mom you can’ actie!

  22 januari 2021

  Februari 2020 lanceerden we het boek 'Mom You Can'. Little did we know. Dat we een maand later (bijna) allemaal thuis moesten gaan werken. En dat het onderwerp ‘meer geluk in werk en moederschap...

  Lees het hele bericht
 • Spui 25 livestream presentatie ‘Nu de wereld niet meer kijkt’ van Eduard Cousin

  20 januari 2021

  Op 25 januari verschijnt  Nu de wereld niet meer kijkt, over de naweeën van de Arabische Lente, die tien jaar geleden begon in Egypte. Twee jaar later verhuisde de Nederlandse journalist Eduard Cous...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda