Wat is eigenlijk gezonde voeding?

Wat is eigenlijk gezonde voeding? Radioprogramma DIT IS DE DAG stelde die vraag aan Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid, VU) en Jutka Halberstadt (psycholoog-onderzoeker, VU),  auteurs van het onlangs verschenen boek  Het voedsellabyrint.

Luister de uitzending hier terug.

Er is veel behoefte aan informatie over hoe we gezond kunnen blijven. In het debat over waarom mensen dik of ziek worden, komt van alles aan de orde, zoals: slechte voeding is een armoedeprobleem, we betalen te weinig voor ons eten, onze kinderen weten niet meer dat melk uit een koe komt, genetische aanleg is bepalend, psychologische factoren zijn cruciaal. Het is allemaal waar, maar het is een labyrint van informatie waarin het lastig is de weg te vinden.

In Het voedsellabyrint beschrijven Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid, VU) en Jutka Halberstadt (psycholoog-onderzoeker, VU) een nieuwe kijk op hoe voedsel ons en onze samenleving op een duurzame manier gezonder kan maken.

‘Dit boek is niet geschreven om je te vertellen dat wij het beter weten dan de auteurs van talloze boeken over voeding, dieten en gezondheid. Wel denken we de verwarring te kunnen verklaren, en hopelijk ook te verminderen.’

Meer nieuws

 • Adriaan van Dis, Lieve Joris en Niña Weijers zijn genomineerd voor de Boon

  2 december 2022

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de Boon Literatuurprijs: Niña Weijers met Zelf doen,  Adriaan van Dis met Vijf vrolijke verhalen en Lieve Joris met Hildeke staan op de longlist. ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2022

  1 december 2022

  Wat waren de beste boeken van 2021 volgens de binnen- en buitenlandse media? Hieronder een overzicht van onze titels. The New York Times: 'The 10 Best Books of 2022' Hernan Diaz, Vermogen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda