Welke vraag zou u Jan Brokken willen stellen?

Dit najaar verschijnt het nieuwe boek van Jan Brokken over de Tweede Wereldoorlog: De rechtvaardigen. Hierover interviewt Bas Kromhout van Historisch Nieuwsblad Jan Brokken in een serie van vier podcasts. Als u een vraag heeft over dit nieuwe boek, of over zijn eerdere boeken, dan kunt u die nu insturen!

In De rechtvaardigen vertelt Jan Brokken hoe de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen), Jan Zwartendijk, een manier vond om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Transsiberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden zo de oorlog. De rechtvaardigen  geeft een treffend beeld van een wanhopige tijd. Jan Brokken sprak vele betrokkenen over de hele wereld voor dit bijzondere verhaal en schreef daar over een meeslepend epos. Het boek is een les in moed en in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Jan Brokken is auteur van onder meer Baltische zielen en de bestseller De vergelding. Zijn boeken zijn in vele talen te lezen.

Mail uw vraag voor 18 juli naar prnon-fictie@atlascontact.nl en wie weet geeft Jan Brokken antwoord! 

De podcasts zijn vanaf september te beluisteren op Soundcloud, de website van uitgeverij Atlas Contact en Historisch Nieuwsblad.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights