Welke vraag zou u Jan Brokken willen stellen?

Dit najaar verschijnt het nieuwe boek van Jan Brokken over de Tweede Wereldoorlog: De rechtvaardigen. Hierover interviewt Bas Kromhout van Historisch Nieuwsblad Jan Brokken in een serie van vier podcasts. Als u een vraag heeft over dit nieuwe boek, of over zijn eerdere boeken, dan kunt u die nu insturen!

In De rechtvaardigen vertelt Jan Brokken hoe de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen), Jan Zwartendijk, een manier vond om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Transsiberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden zo de oorlog. De rechtvaardigen  geeft een treffend beeld van een wanhopige tijd. Jan Brokken sprak vele betrokkenen over de hele wereld voor dit bijzondere verhaal en schreef daar over een meeslepend epos. Het boek is een les in moed en in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Jan Brokken is auteur van onder meer Baltische zielen en de bestseller De vergelding. Zijn boeken zijn in vele talen te lezen.

Mail uw vraag voor 18 juli naar prnon-fictie@atlascontact.nl en wie weet geeft Jan Brokken antwoord! 

De podcasts zijn vanaf september te beluisteren op Soundcloud, de website van uitgeverij Atlas Contact en Historisch Nieuwsblad.

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiaire op de afdeling pr & marketing fictie

  1 oktober 2018

   Uitgeverij Atlas Contact zoekt per direct een gedreven stagiaire op de afdeling pr & marketing fictie voor 32 - 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe ...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact lanceert De scharrelaar, een vogeltijdschrift voor lezers

  8 november 2018

  In april 2019 verschijnt bij Atlas Contact het eerste nummer van De scharrelaar, een nieuw literair tijdschrift voor vogelliefhebbers, dat wordt geschreven door vogelaars met liefde voor schrijven en ...

  Lees het hele bericht
 • Veel media-aandacht voor En dan nu het goede nieuws

  7 november 2018

  Ze zijn overal: bijzondere mensen die haast achteloos en vaak tegen de stroom in een fijnere plek maken van hun straat, dorp of de wereld. Journalisten Franka Hummels en Karin Sitalsing komen ge...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda