V.S. Naipaul overleden

Sir V.S. Naipaul, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2001, is in Londen overleden. Hij werd 85 jaar. Naipaul vertrok in 1950 op achttienjarige leeftijd van Trinidad naar Engeland, waar hij na vier jaar aan de universiteit van Oxford gestudeerd te hebben aan zijn schrijverscarrière begon. Hij debuteerde in 1957 met ‘The mystic masseur’. Daarna volgden tientallen andere boeken. Naipaul werd bekend van zijn geruchtmakende reisverslagen ‘Onder de gelovigen’ en ‘Meer dan geloof’. Bij Atlas Contact verschenen zijn romans ‘Een huis voor meneer Biswas’ en ‘Een bocht in de rivier’. Veel van zijn werk gaat over kolonialisme en de gevolgen daarvan. Volgens de Academie van de Nobelprijs kon hij ‘scherpzinnige vertellingen en een onkreukbare kritische blik verenigen in werken die ons dwingen het bestaan van onderdrukte verledens te zien’.

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiaire op de afdeling pr & marketing fictie

  3 mei 2018

   Uitgeverij Atlas Contact zoekt per direct een gedreven stagiaire op de afdeling pr & marketing fictie voor 32 - 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe ...

  Lees het hele bericht
 • Oeuvre Nelleke Noordervliet bekroond met Constantijn Huygens-prijs 2018

  21 september 2018

  De Contantijn Huygens-prijs 2018 is toegekend aan Nelleke Noordervliet. Zij ontvangt de prijs voor haar hele oeuvre. De Huygens-prijs wordt jaarlijks toegekend en is een van de literaire prijzen die d...

  Lees het hele bericht
 • 5 titels van Atlas Contact genomineerd voor de Vlaamse LangZullenWeLezen-trofee

  20 september 2018

  Maar liefst vijf titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de LangZullenWeLezen-trofeeën. Dit zijn de boekenprijzen die de VRT en haar partners dit jaar voor het eerst uitreiken in het kader van...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda