Oeuvre Nelleke Noordervliet bekroond met Constantijn Huygens-prijs 2018

De Contantijn Huygens-prijs 2018 is toegekend aan Nelleke Noordervliet. Zij ontvangt de prijs voor haar hele oeuvre. De Huygens-prijs wordt jaarlijks toegekend en is een van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de gemeente Den Haag uitreikt.

Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van € 12.000 verbonden. Eerdere recente laureaten zijn: Hans Tentije (2017), Atte Jongstra (2016), Adriaan van Dis (2015), Mensje van Keulen (2014) en Tom Lanoye (2013).

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Schrijversfeest, de afsluiting van Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag op zondagmiddag 20 januari 2019 in het Theater aan het Spui in Den Haag.

Nelleke Noordervliet schrijft dit jaar ook het essay ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis: Door met de Strijd verschijnt volgende maand.

De Constantijn Huygens-prijs wordt op 20 januari uitgereikt.

Meer nieuws

 • Laudatio Groeneveldprijs door Liesje Mommer voor Merlin Sheldrake

  29 november 2022

  Op 10 november kreeg Merlin Sheldrake de Groeneveldprijs uitgereikt in kasteel Groeneveld in Baarn voor zijn boek Verweven leven. De Groeneveldprijs wordt jaarlijks door de Stichting Groeneveld uitger...

  Lees het hele bericht
 • Hannemieke Stamperius overleden

  28 november 2022

  Dit weekend werd bekend dat Hannemieke Stamperius op 22 november j.l. op 79-jarige leeftijd is overleden. Zij publiceerde  vanaf de jaren 70 meer dan 30 boeken. Haar romans, zoals En dan is er koffie...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda