5 titels van Atlas Contact op de longlist Libris Literatuurprijs 2019

Maar liefst vijf auteurs van Atlas Contact zijn opgenomen op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2019. Onder de titels vallen: Het kind met de Japanse ogen van Reggie Baay, Kroniek van een verzonnen leven van Charles Ducal, De goede zoon van Rob van Essen, De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld en Een onbarmhartig pad van Gerwin van der Werf.

De lijst, met daarop achttien kandidaten voor de prijs, is samengesteld onder leiding van oud-minister Jet Bussemaker. Met de bekendmaking van de longlist begint de organisatie tevens een campagne om leesclubs te vormen. Zo kunnen lezers prijzen winnen door leesclubs te vormen rondom één genomineerde titel. Voormalig Libris Prijswinner en juryvoorzitter Abdelkader Benali is de eerste van de zes ambassadeurs van de campagne die iedereen uitnodigt om een leesclub te vormen, in de komende weken worden de andere ambassadeurs bekendgemaakt.

Op 18 maart zal de shortlist met de zes genomineerden volgen, waarvan de winnaar op 6 mei bekend wordt gemaakt.

Meer nieuws

 • Vijf titels van Atlas Contact op de longlist van de Jan Wolkers Prijs 2019 voor het beste natuurboek

  22 juli 2019

  Op de longlist van de Jan Wolkers Prijs 2019 voor het beste natuurboek staan 5 titels van Atlas Contact: De raaf van Louis Beyens Warme aarde, koel hoofd van Simon Rozendaal Heibel in de polder v...

  Lees het hele bericht
 • Charles Groenhuijsen tekent bij Uitgeverij Atlas Contact voor Amerikaboek

  18 juli 2019

  Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende 11 juli, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste b...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda