‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld op shortlist voor de ANV Debutantenprijs 2019

De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld staat op de shortlist voor de ANV Debutantenprijs 2019. Uit de longlist van 12 titels werd door de vakjury 3 titels voor de shortlist gekozen.

De vele lezersjuryleden die zich hebben aangemeld gaan vanaf nu de drie boeken van de shortlist lezen en beoordelen. Op zondag 7 juli wordt in het Dordrechts Museum de winnaar van de ANV Debutantenprijs bekendgemaakt. 

De avond is ongemak verscheen in 2018 en is haar debuutroman. Het staat ook op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. In januari 2019 verscheen haar nieuwste dichtbundel Fantoommerrie.

 

 

Meer nieuws

 • Stem op ‘Moeder en pen’ van Mensje van Keulen voor Non-fictie Boek van het Jaar 2023

  27 november 2023

  Moeder en pen. Dagboek 1979 – 1983. van Mensje van Keulen is genomineerd voor Non-fictie Boek van het Jaar 2023 bij NPO radio 1 programma Humberto. Boekenredacteur Emma Louise Diest heeft het afgelo...

  Lees het hele bericht
 • Li An Phoa ontvangt de Cruquius Penning 2023 voor Drinkbare rivieren

  27 november 2023

  Ecoloog en filosoof Li An Phoa ontvangt op woensdag 29 november de Cruquius Penning. Dit is de waterinnovatieprijs van gemeente Haarlemmermeer. Phoa is oprichter van Drinkable Rivers, samen met Maarte...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights