‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld op shortlist voor de ANV Debutantenprijs 2019

De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld staat op de shortlist voor de ANV Debutantenprijs 2019. Uit de longlist van 12 titels werd door de vakjury 3 titels voor de shortlist gekozen.

De vele lezersjuryleden die zich hebben aangemeld gaan vanaf nu de drie boeken van de shortlist lezen en beoordelen. Op zondag 7 juli wordt in het Dordrechts Museum de winnaar van de ANV Debutantenprijs bekendgemaakt. 

De avond is ongemak verscheen in 2018 en is haar debuutroman. Het staat ook op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. In januari 2019 verscheen haar nieuwste dichtbundel Fantoommerrie.

 

 

Meer nieuws

 • Atlas Contact-auteurs op de Uitmarkt 2019

  8 augustus 2019

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus staan verschillende auteurs van Atlas Contact op de Uitmarkt op het Boekenpodium op Museumplein. Ellen Deckwitz Op zaterdag 24 augustus ontvangt Kenneth van Zi...

  Lees het hele bericht
 • Hanna Bervoets in Zomergasten

  29 juli 2019

  Zondagavond 4 augustus ging Hanna Bervoets in gesprek met Janine Abbring in de tweede aflevering van VPRO Zomergasten. In Zomergasten stelt een gast zijn of haar favoriete televisieavond samen aan de ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda