‘De goede zoon’ van Rob van Essen op de shortlist van Libris Literatuurprijs!

Op 18 maart 2019 is de shortlist van de Libris Literatuur Prijs bekend gemaakt. Atlas Contact-auteur Rob van Essen heeft met zijn roman De goede zoon deze shortlist behaald!

Op de longlist staan achttien kandidaten, samengesteld onder leiding van oud-minister Jet Bussemaker. Met de bekendmaking van de longlist is de organisatie tevens een campagne om leesclubs te vormen begonnen. In de shortlist is het aantal nominaties teruggebracht naar 6 boeken.

Op 6 mei 2019 wordt het beste literaire boek van 2018 bekend gemaakt. De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2019 wordt live bekend gemaakt in Nieuwsuur op NPO 2.

Uitspraken over De goede zoon:

‘Je krijgt pas geleidelijk door dat alles met elkaar te maken heeft in deze complexe, maar razend knappe roman. (…) Het wordt tijd dat Rob van Essen een grote prijs krijgt.’ ★★★★★ – Coen Peppelenbos, Dagblad van het Noorden

‘De sciencefiction-elementen, de droogkomische dialogen, de bizarre voorvallen, de flauwe grappen; ze sláán ergens op. Sterker nog: ze geven het verhaal gewicht, zonder het zwaar te maken. Zoiets krijgt alleen een onconventioneel goede schrijver voor elkaar.’ ★★★★ – de Volkskrant 

Meer nieuws

 • Chaja Polak bij ‘Gesprek Voor de Dam’

  17 april 2019

  Chaja Polak is op 3 mei 2019 te gast bij 'Het Gesprek Voor de Dam'. Andere aanwezige gasten zijn Frans Timmermans en Tom Lanoye. Het Gesprek Voor de Dam is een jaarlijks gesprek in de aanloop naar de ...

  Lees het hele bericht
 • Richard Powers wint Pulitzerprijs

  16 april 2019

  Atlas Contact-auteur Richard Powers wint de Pulitzerprijs (voor fictie) voor zijn werk Tot in de hemel! De jury noemt het 'Een slim gestructureerd verhaal dat vertakt en uitwaaiert, net als de bomen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda