‘De goede zoon’ van Rob van Essen op de shortlist van Libris Literatuurprijs!

Op 18 maart 2019 is de shortlist van de Libris Literatuur Prijs bekend gemaakt. Atlas Contact-auteur Rob van Essen heeft met zijn roman De goede zoon deze shortlist behaald!

Op de longlist staan achttien kandidaten, samengesteld onder leiding van oud-minister Jet Bussemaker. Met de bekendmaking van de longlist is de organisatie tevens een campagne om leesclubs te vormen begonnen. In de shortlist is het aantal nominaties teruggebracht naar 6 boeken.

Op 6 mei 2019 wordt het beste literaire boek van 2018 bekend gemaakt. De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2019 wordt live bekend gemaakt in Nieuwsuur op NPO 2.

Uitspraken over De goede zoon:

‘Je krijgt pas geleidelijk door dat alles met elkaar te maken heeft in deze complexe, maar razend knappe roman. (…) Het wordt tijd dat Rob van Essen een grote prijs krijgt.’ ★★★★★ – Coen Peppelenbos, Dagblad van het Noorden

‘De sciencefiction-elementen, de droogkomische dialogen, de bizarre voorvallen, de flauwe grappen; ze sláán ergens op. Sterker nog: ze geven het verhaal gewicht, zonder het zwaar te maken. Zoiets krijgt alleen een onconventioneel goede schrijver voor elkaar.’ ★★★★ – de Volkskrant 

Meer nieuws

 • Audioboek en Duitse, Engelse en Arabische vertaling ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’

  20 juni 2019

  Uitgeverij Atlas Contact heeft vertaalrechten van Waarom feminisme goed is voor mannen van Jens van Tricht verkocht.  Het boek zal in het Duits verschijnen bij Christoph Links Verlag en in het Arabis...

  Lees het hele bericht
 • Optredens van Marieke Lucas Rijneveld, Lieke Marsman en K. Michel op 50e Poetry International Festival

  13 juni 2019

  Marieke Lucas Rijneveld , Lieke Marsman en K. Michel treden op tijdens  het 50e Poetry International Festival dat op 13 juni feestelijk opent in De Doelen in Rotterdam. Ter gelegenheid van deze jubil...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda