‘De goede zoon’ van Rob van Essen op de shortlist van Libris Literatuurprijs!

Op 18 maart 2019 is de shortlist van de Libris Literatuur Prijs bekend gemaakt. Atlas Contact-auteur Rob van Essen heeft met zijn roman De goede zoon deze shortlist behaald!

Op de longlist staan achttien kandidaten, samengesteld onder leiding van oud-minister Jet Bussemaker. Met de bekendmaking van de longlist is de organisatie tevens een campagne om leesclubs te vormen begonnen. In de shortlist is het aantal nominaties teruggebracht naar 6 boeken.

Op 6 mei 2019 wordt het beste literaire boek van 2018 bekend gemaakt. De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2019 wordt live bekend gemaakt in Nieuwsuur op NPO 2.

Uitspraken over De goede zoon:

‘Je krijgt pas geleidelijk door dat alles met elkaar te maken heeft in deze complexe, maar razend knappe roman. (…) Het wordt tijd dat Rob van Essen een grote prijs krijgt.’ ★★★★★ – Coen Peppelenbos, Dagblad van het Noorden

‘De sciencefiction-elementen, de droogkomische dialogen, de bizarre voorvallen, de flauwe grappen; ze sláán ergens op. Sterker nog: ze geven het verhaal gewicht, zonder het zwaar te maken. Zoiets krijgt alleen een onconventioneel goede schrijver voor elkaar.’ ★★★★ – de Volkskrant 

Meer nieuws

 • ‘Fantoommerrie’ van Marieke Lucas Rijneveld is genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2020

  21 februari 2020

  Marieke Lucas Rijneveld is met de poëziebundel Fantoommerrie een van de zes genomineerden voor de Herman de Coninckprijs 2020. De jury wordt gevormd door Kristien Bonneure, Elke Brems (juryvoorzitter...

  Lees het hele bericht
 • Peter Venmans met ‘Discretie’ op de shortlist voor de Socratesbeker

  20 februari 2020

  Peter Venmans  is met zijn laatste boek 'Discretie' een van de vijf genomineerden voor de shortlist van de Socratesbeker. Discretie is een prikkelend filosofisch essay over een deugd die verloren ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda