Charles Groenhuijsen tekent bij Uitgeverij Atlas Contact voor Amerikaboek

Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende 11 juli, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste boek, over de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en de snel veranderende Amerikaanse maatschappij, zal in oktober 2019 verschijnen.

Redacteur Simon Dikker Hupkes: ‘Wij zijn erg blij met deze acquisitie. Charles Groenhuijsen slaagt er als een van de weinige Amerikadeskundigen in om het systeem en de politieke trends uit te leggen op een manier die ook lezers buiten de vaste groep Amerika-watchers aanspreekt. Op die manier overbrugt hij de kenniskloof die hierboven wordt aangestipt. Dit bleek ook uit ons geanimeerde gesprek op de uitgeverij, waar Charles imponeerde met zijn kennis, maar ook steeds een persoonlijke anekdote paraat had om toe te lichten, te illustreren of te nuanceren.’

Charles Groenhuijsen (1954) is een van de bekendste Amerikadeskundigen en was jarenlang correspondent voor de NOS vanuit Washington DC. Hij schreef verschillende boeken over uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen, waaronder Amerikanen zijn niet gek. In zijn nieuwe boek neemt Groenhuijsen alvast een voorschot voor de komende Amerikaanse verkiezingen en schetst hij de contouren van het Amerika na Trump.

Meer nieuws

 • Salomon Kroonenberg en Frank Wesselingh in gesprek over ‘Kantelpunt’

  17 januari 2020

  Salomon Kroonenberg en Frank Wesselingh gaan samen in gesprek over Kantelpunt onder leiding van Jaap van Straalen. Biodiversiteit gaat niet alleen over neushoorns, koraalriffen en de kikkers va...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het beste wat je carrière kan overkomen is moeder worden’

  14 januari 2020

  Een beetje treurig werd Elsbeth Teeling (De Club van Relaxte Moeders) ervan, hoe er over het onderwerp moederschap en werk wordt geschreven: kinderen als blok aan het been van de werkende moeder. Tijd...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda