Charles Groenhuijsen tekent bij Uitgeverij Atlas Contact voor Amerikaboek

Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende 11 juli, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste boek, over de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en de snel veranderende Amerikaanse maatschappij, zal in oktober 2019 verschijnen.

Redacteur Simon Dikker Hupkes: ‘Wij zijn erg blij met deze acquisitie. Charles Groenhuijsen slaagt er als een van de weinige Amerikadeskundigen in om het systeem en de politieke trends uit te leggen op een manier die ook lezers buiten de vaste groep Amerika-watchers aanspreekt. Op die manier overbrugt hij de kenniskloof die hierboven wordt aangestipt. Dit bleek ook uit ons geanimeerde gesprek op de uitgeverij, waar Charles imponeerde met zijn kennis, maar ook steeds een persoonlijke anekdote paraat had om toe te lichten, te illustreren of te nuanceren.’

Charles Groenhuijsen (1954) is een van de bekendste Amerikadeskundigen en was jarenlang correspondent voor de NOS vanuit Washington DC. Hij schreef verschillende boeken over uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen, waaronder Amerikanen zijn niet gek. In zijn nieuwe boek neemt Groenhuijsen alvast een voorschot voor de komende Amerikaanse verkiezingen en schetst hij de contouren van het Amerika na Trump.

Meer nieuws

 • Michel Schaeffer overleden

  23 augustus 2019

  We zijn ontzettend verdrietig over het bericht dat Michel Schaeffer is overleden, schrijver van het boek Het geheim van bol.com. Michel Schaeffer was ruim 14 jaar directielid van bol.com en maakte zo...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact-auteurs op de Uitmarkt 2019

  8 augustus 2019

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus staan verschillende auteurs van Atlas Contact op de Uitmarkt op het Boekenpodium op Museumplein. Ellen Deckwitz Op zaterdag 24 augustus ontvangt Kenneth van Zi...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda