‘Monumentale roman’ van Oek de Jong verschijnt 3 september

Hoe schrijft de schrijver? Oek de Jong, wiens nieuwe roman Zwarte schuur op 3 september verschijnt werd voor de Volkskrant geïnterviewd door Daniela Hooghiemstra : ‘Elke roman is uiteindelijk een afdaling in je onderbewuste, een peiling van wat er spookt en leeft in de black box.’ Op 3 september gaat Oek de Jong in Kunststof Radio 1 in gesprek met Gijs Groenteman over Zwarte schuur

Thomas van den Bergh noemt Zwarte schuur in zijn bespreking in HP/De tijd een ‘monumentale roman’: ‘In Zwarte schuur geeft Oek de Jong mogelijke antwoorden op de vraag wat familie precies is, en wat het met je doet. Een incident uit de jeugd van de hoofdpersoon blijft hem de rest van zijn leven achtervolgen. (…) dat is een van de hoofdthema’s van deze rijke roman. (…) Hij is een romancier die uitblinkt in minutieuze beschrijvingen met veel kleurrijke details. Hij is een schrijver met een ongemeen scherpe blik. (…) Oek de Jong [blijft] in deze monumentale roman tot op het laatst spelen met de verwachting van zijn lezer.’

Meer nieuws

 • Romke van de Kaa vertelt over zijn nieuwe boek ‘De onderwereld van de tuin’

  4 augustus 2020

  Lees het hele bericht
 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  31 juli 2020

  Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van De rechtvaardigen (Atlas Contact, 2018) De Italiaanse editie werd vertaal...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda