De zin van het leven

Op 27 september 2019 verscheen De zin van het leven, een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden.

In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties. De ervaring riep bij Obbema zelf grote levensvragen op.

Vanaf oktober 2018 publiceerde Obbema een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidde: ‘Wat is de zin van ons leven?’ Deze gesprekken werden net als het artikel goed ontvangen en resulteerde in ‘de beste interviewserie van 2018’, aldus Matthijs van Nieuwkerk. Dit boek is een bundeling van deze gesprekken én het artikel waarmee alles begon.

Op zaterdag 26 september was Fokke Obbema te gast bij Nieuwsweekend en op zondag 27 september sprak Pieter Jan Hagens met hem in Buitenhof.

 

Meer nieuws

  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
  • 4 boekentips voor de Maand van het Natuurboek

    9 april 2024

    In de maand april vieren we het voorjaar met de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze maand worden de mooiste natuurboeken in het zonnetje gezet. Uitgeverij Atlas Contact heeft een rijke geschiedenis...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights