Podcast ‘Grote verwachtingen’ met Geert Mak te beluisteren

Vrijdag 4 oktober a.s. is de eerste aflevering te beluisteren van de 4-delige podcastreeks Grote verwachtingen van Geert Mak. De komende vier weken verschijnt elke vrijdag een nieuwe aflevering tot aan de publicatie van het boek Grote verwachtingen op 5 november.

In deze podcastserie interviewt journalist Chris Kijne Geert Mak in zijn werkkamer in Jorwerd. Centraal in de gesprekken staan de vragen waarom dit boek er moest komen, hoe we er als Europa voorstaan en wat er over is van de grote verwachtingen die er twintig jaar geleden over Europa waren.  De afleveringen zijn te beluisteren via soundcloud.com/atlas-contact/, iTunes en atlascontact.nl/podcasts.

Grote verwachtingen is het vervolg op het immens succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. Enkele jaren later volgde de vijfendertigdelige serie met de schrijver in de hoofdrol. Waar In Europa handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat Grote verwachtingen over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999.

Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen. In Grote verwachtingen vertelt en duidt Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.

Meer nieuws

 • Prestigieuze prijs voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

  18 november 2019

  De gloed van Sint-Petersburg is bekroond met de Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens ode aan Sint-Petersburg werd unaniem verkozen tijdens het juryberaa...

  Lees het hele bericht
 • Voorjaarsaanbieding 2020

  14 november 2019

  Bekijk hier de te verwachten titels van de voorjaarsaanbieding 2020 voor Fictie, Non-fictie, Business Contact en Olympus, en de brochures van 75 jaar bevrijding en Fantoomgroei.     ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda