Dave Goulson geeft lezing in Theater de Veste in Delft

Lezing van Dave Goulson in Delft: Stop insectensterfte! Begin in je eigen tuin.

Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson neemt je in zijn nieuwe boek De tuinjungle. Tuinieren om de wereld te redden mee in de wereld van insecten. Hij maakt inzichtelijk wat ze voor ons doen, waarom ze achteruit gaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat je in je eigen leven en tuin kunt veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen.

Prof. Dave Goulson is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en gespecialiseerd in hommels. Hij publiceerde eerder Een verhaal met een angel 2014 , Geroezemoes in het gras 2015,  De vlucht van de hommel 2017.

Hij is een beroemd spreker waar het gaat om insecten ecologie en bescherming. In zijn lezing Averting the insect Apocalypse vertelt hij over het belang van insecten in je eigen tuin.

De lezing (Engels gesproken) wordt gehouden op 14-06-2020 om 14.30 uur in Theater de Veste te Delft. Organisatie en sponsoring: Dierenkliniek Kalverbos en Natuurlijk Delfland (KNNV).

Tijd: 14.30
Locatie: Theater de Veste | Asvest 1, 2611 PK Delft
Toegangsprijs: 8,50 euro
Reserveren? Klik hier.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights