‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong en ‘KAMERS ANTIKAMERS’ van Niña Weijers op longlist Libris Literatuurprijs 2020

De longlist met daarop de achttien kandidaten voor de Libris Literatuurprijs 2020 is door de vakjury bekendgemaakt. Op de longlist staan onder andere Zwarte schuur van Oek de Jong en KAMERS ANTIKAMERS van Niña Weijers.

De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar, die 50.000 euro ontvangt. Vorig jaar ging de prijs naar De goede zoon van Rob van Essen. Voorzitter van de jury dit jaar is Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Zij maakt de winnaar bekend op 11 mei in het Amstel Hotel, live in Nieuwsuur op NPO2. De prijs wordt in 2020 voor de 27ste keer uitgereikt.

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • Eva Vriend leest voor in virustijd

  3 april 2020

  Verhalen in virustijd: onder dat motto leest Eva Vriend uit Emmeloord vanaf maandag 6 april voor uit haar eigen boek Eens ging de zee hier tekeer. Ze doet dat live op de Facebookpagina van de FlevoMee...

  Lees het hele bericht
 • De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld staat op de shortlist van de International Man Booker Prize 2020

  2 april 2020

  De jury van de International Man Booker Prize 2020 heeft de shortlist bekend gemaakt. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is een van de 6 overgebleven romans voor deze prestigieuze interna...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda