Marieke Lucas Rijneveld is met De avond is ongemak genomineerd voor de prestigieuze International Man Booker Prize 2020

Vandaag is in Londen de longlist van de prestigieuze International Man Booker Prize 2020 bekend gemaakt. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is een van de 13 genomineerde romans. De in januari 2018 in Nederland verschenen debuutroman van Marieke Lucas Rijneveld verschijnt in Engeland als The Discomfort of Evening  bij Faber & Faber en is vertaald door Michele Hutchison.

Andere genomineerden zijn o.a. Michel Houellebecq, Daniel Kehlmann en de Duits/Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Haar roman Het achtste leven is eveneens bij Atlas Contact verschenen.

De prijs wordt ieder jaar toegekend aan een vertaalde roman die verschijnt in het Verenigd Koninkrijk of Ierland en wil daarmee het publiceren en lezen van kwaliteitsfictie van over de hele wereld in het Engels taalgebied stimuleren. Zowel romans als verhalenbundels komen voor de prijs in aanmerking. Op 2 april wordt de shortlist bekend gemaakt. De auteur en vertaler van het winnende boek, dat op 19 mei wordt bekend gemaakt, ontvangen samen £ 50.000.

 Marieke Lucas Rijneveld (1991) debuteerde In 2015 met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. Haar debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018 en in januari 2019 verscheen Fantoommerrie. De avond is ongemak stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. In juli 2019 ontving zij de ANV Debutantenprijs voor De avond is ongemak. Fantoommerrie werd eerder deze maand al genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2020 en voor de Herman de Coninckprijs 2020.

 

 

 

 

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • Engelse lof voor The Discomfort of the Evening (De avond is ongemak) van Marieke Lucas Rijneveld

  31 maart 2020

  Deze week wordt bekend of de Engelse vertaling van De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld op de shortlist van de prestigieuze International Man Booker Prize 2020 komt. Haar in januari 2018...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom over het coronavirus in Zeeland

  27 maart 2020

  Coronapark Dezer dagen verricht ik maar al te graag handenarbeid. Het bedaart de gedachten over wat er zich op dit moment in de wereld afspeelt. In de tuin bouwen we een schilder- en schrijfatelier...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda