‘Mama’s laatste omhelzing’ van Frans de Waal onderscheiden met de PEN America Literature Award

‘Mama’s laatste omhelzing. Over emoties bij dieren en wat ze ons zeggen over onszelf’ van Frans de Waal is onderscheiden met de PEN America Literature Award voor beste wetenschappelijke boek van 2020. Uit het juryrapport:

Frans de Waal geeft op inzichtelijke wijze en prachtig verteld een scherpe observatie van het innerlijke leven van dieren, die aanstipt wat we delen (en niet delen) met andere soorten – zowel emotioneel als psychologisch. Zijn jarenlange onderzoek naar primaten, in het wild en in dierentuinen, leidde tot wetenschappelijk rigoureuze inzichten, die in diep menselijke termen te begrijpen zijn. Zijn elegant geschreven memoir, ‘Mama’s laatste omhelzing’, herinnert ons eraan dat ons leven als homo sapiens erg lijkt te verschillen van dat van andere dieren, maar dat we desondanks buren zijn in hetzelfde koninkrijk.”

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • Acht natuurboeken van Atlas Contact op de longlist van de Jan Wolkersprijs

  10 juli 2020

  Maar liefst acht natuurboeken van Atlas Contact dingen dit jaar mee naar de Jan Wolkersprijs voor het best natuurboek van het jaar: Het geheim van de schildpad – David van Bodegom Insectenrij...

  Lees het hele bericht
 • Interactief boekenevent BroeseBruistBoekenLive een succes

  9 juli 2020

  Broese en Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep (VBK) lanceren een interactief boekenevent: BroeseBruistBoekenLive Dit initiatief komt van Broese en de uitgeverijen van VBK, waaronder Ambo Anthos...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda