‘Mama’s laatste omhelzing’ van Frans de Waal onderscheiden met de PEN America Literature Award

‘Mama’s laatste omhelzing. Over emoties bij dieren en wat ze ons zeggen over onszelf’ van Frans de Waal is onderscheiden met de PEN America Literature Award voor beste wetenschappelijke boek van 2020. Uit het juryrapport:

Frans de Waal geeft op inzichtelijke wijze en prachtig verteld een scherpe observatie van het innerlijke leven van dieren, die aanstipt wat we delen (en niet delen) met andere soorten – zowel emotioneel als psychologisch. Zijn jarenlange onderzoek naar primaten, in het wild en in dierentuinen, leidde tot wetenschappelijk rigoureuze inzichten, die in diep menselijke termen te begrijpen zijn. Zijn elegant geschreven memoir, ‘Mama’s laatste omhelzing’, herinnert ons eraan dat ons leven als homo sapiens erg lijkt te verschillen van dat van andere dieren, maar dat we desondanks buren zijn in hetzelfde koninkrijk.”

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom over het coronavirus in Zeeland

  27 maart 2020

  Coronapark Dezer dagen verricht ik maar al te graag handenarbeid. Het bedaart de gedachten over wat er zich op dit moment in de wereld afspeelt. In de tuin bouwen we een schilder- en schrijfatelier...

  Lees het hele bericht
 • H.M. van den Brink over het coronavirus in Frankrijk

  26 maart 2020

  Mijn uitgever vroeg me om een bericht uit de quarantaine en nu staar ik al een uur uit het raam naar een weiland waarin honderden narcissen bloeien en naar de groene en bruingrijze bossen aan de overk...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Na deze ramp heeft Europa wonderen nodig, opiniestuk van Geert Mak in @nrc https://t.co/I4NewNLl1A
 • 'Het Grote Moestuinierboek is de neerslag van meer dan 25 jaar ervaring met telen van eetbare gewassen. Met aandach… https://t.co/fWZWAUsxZN
 • Auteur Geert Mak ('In Europa' en 'Grote verwachtingen') over coronamaatregelen: '"1984" van George Orwell komt nu w… https://t.co/j65x555yri
 • RT @hmvandenbrink: Ik schreef, op verzoek van @AtlasContact, iets over mijn ervaringen (in Frankrijk) met het virus. Maar die heb ik e… https://t.co/zTMlRitoBg
 • 'In de verhalen van meesterverteller Van Keulen wordt je blik gekleurd voor je er erg in hebt. Vervolgens speelt ze… https://t.co/5W828utWjc