Letteren Live met Conny Braam en Sebastiaan Chabot

In de literaire talkshow van het Nederlands Letterenfonds, Het Parool en SPUI25 staan interviews over recente boeken centraal. Ditmaal in een 1,5 meter-editie zonder publiek spreken de presentatoren, Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen, met Conny Braam en horen we van Sebastiaan Chabot over zijn tijd aan de fameuze opleiding Creative Writing aan New York University en zijn debuut De slaap die geen uren kent.

Conny Braam vertelt over haar nieuwe roman Wij zijn de wrekers over dit alles waarin ze een onbekende kant van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog belicht, namelijk die van vele Zuid-Afrikanen die meevochten tegen Hitler omdat hen zelfbeschikkingsrecht in het vooruitzicht was gesteld.

Braam vertelt over het ontstaan van het boek. Over het onderzoek voorafgaand aan het schrijven van haar boek en over de bewuste om een roman te schrijven in plaats van een non-fictie boek. Chabot verhaalt de ontmoeting met zijn grote liefde die leidde tot zijn aanmelding bij de opleiding in New York en hoe het er daar bij de lessen van Martin Amis aan toe ging.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights