Letteren Live met Conny Braam en Sebastiaan Chabot

In de literaire talkshow van het Nederlands Letterenfonds, Het Parool en SPUI25 staan interviews over recente boeken centraal. Ditmaal in een 1,5 meter-editie zonder publiek spreken de presentatoren, Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen, met Conny Braam en horen we van Sebastiaan Chabot over zijn tijd aan de fameuze opleiding Creative Writing aan New York University en zijn debuut De slaap die geen uren kent.

Conny Braam vertelt over haar nieuwe roman Wij zijn de wrekers over dit alles waarin ze een onbekende kant van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog belicht, namelijk die van vele Zuid-Afrikanen die meevochten tegen Hitler omdat hen zelfbeschikkingsrecht in het vooruitzicht was gesteld.

Braam vertelt over het ontstaan van het boek. Over het onderzoek voorafgaand aan het schrijven van haar boek en over de bewuste om een roman te schrijven in plaats van een non-fictie boek. Chabot verhaalt de ontmoeting met zijn grote liefde die leidde tot zijn aanmelding bij de opleiding in New York en hoe het er daar bij de lessen van Martin Amis aan toe ging.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

 

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het echte leven’ van Adeline Dieudonné VN Thriller van het jaar

  27 mei 2020

  De VN-thriller van het Jaar 2020 is Het echte leven van Adeline Dieudonné (oorspronkelijke titel: La vraie vie). Eerder ontving Dieudonné verschillende Franse prijzen voor haar romandebuut, waaronde...

  Lees het hele bericht
 • ‘Stedevaart’ van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst

  23 mei 2020

  Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst. Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een pl...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Met Gijs Groenteman in Quarantaine. Dit keer is schrijver Jan Brokken te gast. Over de coronacrisis en over boeken. https://t.co/wh67v3EDXC
 • RT @JoyceRoodnat: Mocht schrijven over het fotoboek van #JanDirkVanDerBurg: ‘Nederland onder het systeemplafond’. Over mensen die hun… https://t.co/rnzqqPRm8W
 • “Het resultaat is een verhalenmozaïek waarin ook zijn eigen ervaringen en gedachten ruimte krijgen. (...) al met al… https://t.co/FpeE72AXAw
 • RT @jobjan: Corona Kronieken van Daan Heerma van Voss ligt vanaf nu in de boekwinkel. Daan en z'n uitgever besloten dat alle op… https://t.co/stG4QINxrN
 • RT @NPORadio1: Het beste non-fictie boek van mei is... Coronakronieken van Daan Heerma van Voss. 'We hebben allemaal iets meegemaa… https://t.co/y1qVneug9k