Emilt St. John Mandel bij BorderKitchen

Er staat een online editie van BorderKitchen op de planning voor 20 mei met Emily St. John Mandel in de hoofdrol! Mandel zal worden geïnterviewd over haar nieuwe roman Het glazen hotel.

(Foto: Sarah Shatz)

BorderKitchen gaat online verder en zal regelmatig interviews, voordrachten en nooit eerder vertoonde improvisaties zal gaan livestreamen met bijzondere internationale auteurs. BorderKitchen is het hele jaar door de ‘keuken’ van het literatuur- en muziekfestival Crossing Border; het stelt sinds 2002 internationale gerenommeerde auteurs en veelbelovend literair talent op het podium live voor aan een publiek van boekliefhebbers. Ditmaal dus met Emily St. John Mandel.

Mandel wordt in het Engels geïnterviewd door Hans Bouman. Emily St. John Mandel schreef eerder Station Elf, dat met de Arthur C. Clarke Award werd bekroond, op de shortlist van de National Book Award stond en in 31 talen is vertaald. De roman Station Elf van Emily St. John Mandel, over een dodelijk griepvirus dat huishoudt in Noord-Amerika, wordt in tijden van het coronavirus door velen (her)ontdekt. In Het Glazen Hotel schrijft Mandel over hebzucht en schuld, liefde en wanen te midden van de ineenstorting een Amerikaans ponzi-fraudesysteem met verstrekkende gevolgen voor ontelbare mensen. Jaren later verdwijnt een vrouw op mysterieuze wijze van het dek van een vrachtschip. Terwijl deze ogenschijnlijk verschillende gebeurtenissen ingenieus met elkaar verweven worden, beweegt Het glazen hotel zich moeiteloos tussen het schip, de wolkenkrabbers van Manhattan en de wildernis van Vancouver Island.

De livestream zal 45 minuten duren en via YouTube en Zoom gratis te bekijken zijn. Het begint om 20u en na afloop is het mogelijk om vragen te stellen.

 

Om live te kijken klik hier.

Om mee te doen ga naar de website van BorderKitchen.

Meer nieuws

 • Spui 25 livestream presentatie ‘Nu de wereld niet meer kijkt’ van Eduard Cousin

  20 januari 2021

  Op 25 januari verschijnt  Nu de wereld niet meer kijkt, over de naweeën van de Arabische Lente, die tien jaar geleden begon in Egypte. Twee jaar later verhuisde de Nederlandse journalist Eduard Cous...

  Lees het hele bericht
 • Luister naar klassieke literatuur op Storytel

  19 januari 2021

  Vijftien werken uit het LJ Veen Klassiekfonds zijn beschikbaar gemaakt voor het luisterend publiek, waaronder Eline Vere, Woeste hoogten, Vaders en zonen, Madame Bovary, Radetzkymars en Frankenstein. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda