Emilt St. John Mandel bij BorderKitchen

Er staat een online editie van BorderKitchen op de planning voor 20 mei met Emily St. John Mandel in de hoofdrol! Mandel zal worden geïnterviewd over haar nieuwe roman Het glazen hotel.

(Foto: Sarah Shatz)

BorderKitchen gaat online verder en zal regelmatig interviews, voordrachten en nooit eerder vertoonde improvisaties zal gaan livestreamen met bijzondere internationale auteurs. BorderKitchen is het hele jaar door de ‘keuken’ van het literatuur- en muziekfestival Crossing Border; het stelt sinds 2002 internationale gerenommeerde auteurs en veelbelovend literair talent op het podium live voor aan een publiek van boekliefhebbers. Ditmaal dus met Emily St. John Mandel.

Mandel wordt in het Engels geïnterviewd door Hans Bouman. Emily St. John Mandel schreef eerder Station Elf, dat met de Arthur C. Clarke Award werd bekroond, op de shortlist van de National Book Award stond en in 31 talen is vertaald. De roman Station Elf van Emily St. John Mandel, over een dodelijk griepvirus dat huishoudt in Noord-Amerika, wordt in tijden van het coronavirus door velen (her)ontdekt. In Het Glazen Hotel schrijft Mandel over hebzucht en schuld, liefde en wanen te midden van de ineenstorting een Amerikaans ponzi-fraudesysteem met verstrekkende gevolgen voor ontelbare mensen. Jaren later verdwijnt een vrouw op mysterieuze wijze van het dek van een vrachtschip. Terwijl deze ogenschijnlijk verschillende gebeurtenissen ingenieus met elkaar verweven worden, beweegt Het glazen hotel zich moeiteloos tussen het schip, de wolkenkrabbers van Manhattan en de wildernis van Vancouver Island.

De livestream zal 45 minuten duren en via YouTube en Zoom gratis te bekijken zijn. Het begint om 20u en na afloop is het mogelijk om vragen te stellen.

 

Om live te kijken klik hier.

Om mee te doen ga naar de website van BorderKitchen.

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het echte leven’ van Adeline Dieudonné VN Thriller van het jaar

  27 mei 2020

  De VN-thriller van het Jaar 2020 is Het echte leven van Adeline Dieudonné (oorspronkelijke titel: La vraie vie). Eerder ontving Dieudonné verschillende Franse prijzen voor haar romandebuut, waaronde...

  Lees het hele bericht
 • ‘Stedevaart’ van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst

  23 mei 2020

  Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst. Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een pl...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Met Gijs Groenteman in Quarantaine. Dit keer is schrijver Jan Brokken te gast. Over de coronacrisis en over boeken. https://t.co/wh67v3EDXC
 • RT @JoyceRoodnat: Mocht schrijven over het fotoboek van #JanDirkVanDerBurg: ‘Nederland onder het systeemplafond’. Over mensen die hun… https://t.co/rnzqqPRm8W
 • “Het resultaat is een verhalenmozaïek waarin ook zijn eigen ervaringen en gedachten ruimte krijgen. (...) al met al… https://t.co/FpeE72AXAw
 • RT @jobjan: Corona Kronieken van Daan Heerma van Voss ligt vanaf nu in de boekwinkel. Daan en z'n uitgever besloten dat alle op… https://t.co/stG4QINxrN
 • RT @NPORadio1: Het beste non-fictie boek van mei is... Coronakronieken van Daan Heerma van Voss. 'We hebben allemaal iets meegemaa… https://t.co/y1qVneug9k