Marathonboekpresentatie van 25 uur door technofilosoof Rens van der Vorst

Is het de langste boekpresentatie uit de geschiedenis? We weten het niet, maar hij is in elk geval vrij uniek, de presentatie van Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem (en 99 andere belangrijke technologische vragen van deze tijd) van Rens van der Vorst. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni behandelde Van der Vorst maar liefst 25 uur lang elk kwartier een andere vraag uit zijn nieuwe boek. Dat gebeurt achtereenvolgens op een terras, in Rens’ eigen achtertuin en de hele zaterdag bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers in zijn thuisstad Breda.

Over het boek Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem

We leven meer dan ooit in een wereld vol digitale technologie: van videovergaderingen tot sociale media en zelfrijdende auto’s. Zo’n wereld leidt tot allerlei nieuwe vragen. Vragen zoals: Is er over een paar jaar geen fake news meer? Waarom zie ik alleen lelijke vrouwen op Tinder? Als het product gratis is, ben ik dan het product? Zijn we straks te dom om het klimaatprobleem op te lossen? Gaan onze banen nu wel of niet verdwijnen? Is Buienradar wel te vertrouwen? En natuurlijk: waarom wil je altijd winnen van je navigatiesysteem?

Rens van der Vorst geeft in dit door Business Contact uitgegeven boek antwoord op deze belangrijke vragen. Hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd; soms absurd, soms confronterend; maar altijd vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven.

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Missievaders’ en ‘Eens ging de zee hier tekeer’ op Longlist Libris Geschiedenis Prijs

  3 juli 2020

  Op de Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2020: ‘Missievaders. Een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars’ van Mar Oomen en ‘Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuider...

  Lees het hele bericht
 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken genomineerd voor de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  30 juni 2020

  Jan Brokken is genomineerd voor de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van de internationale besteller De rechtvaardigen. De Italiaanse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda