Marathonboekpresentatie van 25 uur door technofilosoof Rens van der Vorst

Is het de langste boekpresentatie uit de geschiedenis? We weten het niet, maar hij is in elk geval vrij uniek, de presentatie van Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem (en 99 andere belangrijke technologische vragen van deze tijd) van Rens van der Vorst. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni behandelde Van der Vorst maar liefst 25 uur lang elk kwartier een andere vraag uit zijn nieuwe boek. Dat gebeurt achtereenvolgens op een terras, in Rens’ eigen achtertuin en de hele zaterdag bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers in zijn thuisstad Breda.

Over het boek Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem

We leven meer dan ooit in een wereld vol digitale technologie: van videovergaderingen tot sociale media en zelfrijdende auto’s. Zo’n wereld leidt tot allerlei nieuwe vragen. Vragen zoals: Is er over een paar jaar geen fake news meer? Waarom zie ik alleen lelijke vrouwen op Tinder? Als het product gratis is, ben ik dan het product? Zijn we straks te dom om het klimaatprobleem op te lossen? Gaan onze banen nu wel of niet verdwijnen? Is Buienradar wel te vertrouwen? En natuurlijk: waarom wil je altijd winnen van je navigatiesysteem?

Rens van der Vorst geeft in dit door Business Contact uitgegeven boek antwoord op deze belangrijke vragen. Hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd; soms absurd, soms confronterend; maar altijd vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights