Interactief boekenevent BroeseBruistBoekenLive een succes

Broese en Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep (VBK) lanceren een interactief boekenevent: BroeseBruistBoekenLive

Dit initiatief komt van Broese en de uitgeverijen van VBK, waaronder Ambo Anthos, Atlas Contact, De Fontein, KokBoekencentrum, Kosmos en Luitingh-Sijthoff. De presentatie was in handen van radio- en televisiemaker Frénk van der Linden.

Het idee is voortgekomen uit een oproep aan uitgevers van de Koninklijke Boekverkopers Bond om dit najaar de fysieke boekhandel te steunen. Met BroeseBruistBoekenLive willen de initiatiefnemers boekhandelsklanten de mogelijkheid geven digitaal boekevenementen te volgen. Door de coronacrisis hebben veel boekhandels in de grote steden te maken met stevige omzetverliezen. Ook voor de komende cadeauperiode verwachten boekhandels door de geldende beperkingen minder klanten in de winkel toe te kunnen laten dan andere jaren. Met BroeseBruistBoekenLive wordt geprobeerd de klant te verleiden meer online aankopen te doen in de fysieke boekhandel. Met een boekenevent wordt de relatie tussen boekhandel en klant verstevigd, hebben schrijvers een nieuw platform binnen bereik en kunnen zij zelfs een breder publiek bereiken.

Voor het pilot-event was o.a. Fokke Obbema aanwezig. Marieke Lucas Rijneveld nam speciaal voor dit event een gedicht op dat in de livestream werd getoond. Daarnaast waren er filmpjes van en video interviews met andere auteurs. Boekverkoper Grietje Braaksma gaf haar Boeken Top 3.

De livestream is hier terug te kijken.

Meer nieuws

 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  31 juli 2020

  Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van De rechtvaardigen (Atlas Contact, 2018) De Italiaanse editie werd vertaal...

  Lees het hele bericht
 • ‘Atlas van een bezette stad’ tentoonstelling in De Appel

  23 juli 2020

  De Appel presenteert met trots Bianca Stigter’s Atlas van een Bezette Stad: Amsterdam 1940-1945, eind 2019 voltooid en uitgebracht bij Uitgeverij Atlas Contact. Voor de derde presentatie onder d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda