‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong op longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020

Op zaterdag 12 september is bekend gemaakt dat Zwarte schuur van Oek de Jong op de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2020 staat. Uit de 61 inzendingen heeft de jury 10 titels geselecteerd die kans maken op de prijs.

In de eerste week van oktober kiest de jury een Shortlist van vijf titels en vervolgens zal op zaterdag 27 oktober bekend worden wie de Zeeuwse Boekenprijs 2020 wint. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1000 euro en een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar Janne van Gilst.

De Zeeuwse boekenprijs is een prijs voor een Zeeuwse auteur, uitgever of iemand anders die voor het Zeeuwse boek van betekenis is. In Zwarte Schuur speelt Zeeland een prominente rol. Oek de Jong’s Pier en oceaan werd in 2013 bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs.

Meer nieuws

 • ‘De geheugenlozen’ van Géraldine Schwarz op longlist van The Baillie Gifford Prize 2020

  17 september 2020

  Op donderdag 10 september is bekend gemaakt dat De geheugenlozen van Géraldine Schwarz op de longlist van The Baillie Gifford Prize 2020 staat. Deze Britse prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het be...

  Lees het hele bericht
 • ‘Verdrink geen dooie eend’ nu ook als audioboek beschikbaar

  16 september 2020

  In het boek Verdrink geen dooie eend deelt topadvocaat Marry de Gaay Fortman  haar inzichten over hoe we verbinding kunnen zoeken om succesvoller, slagvaardiger en innovatiever te worden. Met schwung...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda