‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong op longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020

Op zaterdag 12 september is bekend gemaakt dat Zwarte schuur van Oek de Jong op de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2020 staat. Uit de 61 inzendingen heeft de jury 10 titels geselecteerd die kans maken op de prijs.

In de eerste week van oktober kiest de jury een Shortlist van vijf titels en vervolgens zal op zaterdag 27 oktober bekend worden wie de Zeeuwse Boekenprijs 2020 wint. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1000 euro en een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar Janne van Gilst.

De Zeeuwse boekenprijs is een prijs voor een Zeeuwse auteur, uitgever of iemand anders die voor het Zeeuwse boek van betekenis is. In Zwarte Schuur speelt Zeeland een prominente rol. Oek de Jong’s Pier en oceaan werd in 2013 bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs.

Meer nieuws

 • Ian Buruma geïnterviewd bij SPUI25

  20 oktober 2020

  Op vrijdag 9 oktober was Ian Buruma te gast bij SPUI25 om te praten over zijn nieuwe boek Het Churchillcomplex. Hij werd geïnterviewd door Simon Dikker Hupkes, zijn redacteur. Het gehele interview wa...

  Lees het hele bericht
 • Interview Ian Buruma over ‘Het Churchillcomplex’

  19 oktober 2020

  Tijdens de Maand van de Geschiedenis publiceren wij wekelijks over geschiedenisboeken. Lees nu het interview met Ian Buruma over zijn nieuwe boek Het Churchillcomplex. In dit boek onderzoekt hij wat e...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda