‘De geheugenlozen’ van Géraldine Schwarz op longlist van The Baillie Gifford Prize 2020

Op donderdag 10 september is bekend gemaakt dat De geheugenlozen van Géraldine Schwarz op de longlist van The Baillie Gifford Prize 2020 staat. Deze Britse prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het beste non-fictieboek op het gebied van geschiedenis, politiek, wetenschap, sport, reizen en kunst. Uit meer dan 200 boeken heeft de jury een longlist gemaakt van 13 titels die kans maken op de prijs.

Op donderdag 15 oktober maakt de jury een shortlist bekend en dinsdag 24 november kiest zij de winnaar van de Baillie Gifford Prize for Non-Fiction 2020. De winnaar ontvangt £ 50.000 en alle auteurs van de shortlist ontvangen £ 1.000.

Meer nieuws

 • Interview Mar Oomen – Missievaders

  29 oktober 2020

  Tijdens de Maand van de Geschiedenis publiceren wij wekelijks over geschiedenisboeken. Wij hebben Mar Oomen geïnterviewd over haar boek Missievaders. In dit boek biedt zij een bijzonder perspectief o...

  Lees het hele bericht
 • Sebastiaan Chabot en Naoise Dolan bij Crossing Border Festival

  28 oktober 2020

  Op zaterdag 7 november zijn Sebastiaan Chabot en Naoise Dolan tijdens het Crossing Border Festival onderdeel van het online avondprogramma The Chronicles, het unieke jaarlijks terugkerende residentie...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda