Oktober is de Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties wordt geschiedenis voor het voetlicht gebracht middels talloze uiteenlopende activiteiten.

De hele maand oktober besteden wij aandacht aan historische boeken uit de Atlas Contact-boekenkast. Elke week verschijnt een blog waar een boek centraal staat middels een interview met de auteur. De eerste bijdrage staat nu online: Lodewijk Petram over het boek dat hij samen met Samuël Kruizinga schreef: De oorlog tegemoet. Hierin volgen ze Nederlandse strijders in  de Spaanse Burgeroorlog. Hoe terecht was de Hollandse verkettering van deze Spanjegangers?

Inspiratie opdoen? Hier een overzicht van al onze historische boeken.

Meer nieuws

 • Interview Mar Oomen – Missievaders

  29 oktober 2020

  Tijdens de Maand van de Geschiedenis publiceren wij wekelijks over geschiedenisboeken. Wij hebben Mar Oomen geïnterviewd over haar boek Missievaders. In dit boek biedt zij een bijzonder perspectief o...

  Lees het hele bericht
 • Sebastiaan Chabot en Naoise Dolan bij Crossing Border Festival

  28 oktober 2020

  Op zaterdag 7 november zijn Sebastiaan Chabot en Naoise Dolan tijdens het Crossing Border Festival onderdeel van het online avondprogramma The Chronicles, het unieke jaarlijks terugkerende residentie...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda