Emma Curvers, Christine Otten en Daan Heerma van Voss te gast bij ‘Laten We Praten’

Op donderdag 8 oktober zijn onder anderen Emma Curvers, Christine Otten en Daan Heerma van Voss te gast bij Laten We Praten, de eerste bijeenkomst in een serie gesprekken waarin kwesties aan de orde gesteld worden die actueel zijn voor lezers en schrijvers.

Tijdens deze eerste bijeenkomst is de vraag aan de orde hoe ver je in de literatuur mag gaan in het gebruik van de stem van een ander, vooral wanneer die een eigen culturele en/of genderachtergrond heeft. Wanneer wordt verplaatsen toe-eigenen? Mag een auteur alles doen, zolang het maar goed geschreven is – of is er een politieke verantwoordelijkheid die beperkingen oplegt? En komt dat laatste dan neer op censuur, een inperking van de vrijheid van meningsuiting?

Datum: Donderdag 8 oktober

Locatie: Boom Chicago’s Rozentheater, Rozengracht 117, 1016 LV Amsterdam.

Tijd: De inloop is om 19.45, het programma begint om 20.15.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Meer nieuws

 • Interview Mar Oomen – Missievaders

  29 oktober 2020

  Tijdens de Maand van de Geschiedenis publiceren wij wekelijks over geschiedenisboeken. Wij hebben Mar Oomen geïnterviewd over haar boek Missievaders. In dit boek biedt zij een bijzonder perspectief o...

  Lees het hele bericht
 • Sebastiaan Chabot en Naoise Dolan bij Crossing Border Festival

  28 oktober 2020

  Op zaterdag 7 november zijn Sebastiaan Chabot en Naoise Dolan tijdens het Crossing Border Festival onderdeel van het online avondprogramma The Chronicles, het unieke jaarlijks terugkerende residentie...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda