Prachtige ontvangst voor ‘Mijn lieve gunsteling’, de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld

Mijn lieve gunsteling, de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld is verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Lees (download) hier de eerste tien bladzijden.

‘Hier wordt een verhaal op eigenzinnige en overtuigende wijze verteld en met een volstrekt authentiek geluid in de wereldliteratuur ingebed. Hier klinkt een literaire stem van internationale allure.’ ●●●●● – Thomas de Veen in NRC Handelsblad

‘De tweede roman van Marieke Lucas Rijneveld is opnieuw een triomf. (…) Pulserende zinnen, een symbiose van stemmen. Na lezing van Mijn lieve gunsteling weet je: zó voelt liefde.’ – Yolanda Entius, Trouw

‘Met haar duistere, tomeloze tweede roman laat Marieke Lucas Rijneveld zien hoe sterk fictie kan zijn’ ★★★★ – Onno Blom, de Volkskrant

‘Grootse, gróótse literatuur’ – Jeroen Maris, Humo

‘De lezer wordt in Mijn lieve gunsteling flink door elkaar geschud. Alles komt even op losse schroeven te staan. Maar het mooie en verschrikkelijke dat hem wordt verteld, krijgt hij te lezen in schitterend, gevarieerd, evocatief en scherpzinnig proza. De oprechtheid, de listigheid, de perversie lopen door elkaar en worden zo goed verwoord dat je je hoofd soms afwendt. De liefde schrikt zich dood in Mijn lieve gunsteling: dat ze deze vorm aan kan nemen.’ – Carel Peeters, Vrij Nederland

‘Een even gewaagde als virtuoze prestatie.’ – Hans van der Ploeg, Nederlands Dagblad

‘Net als in haar debuut De avond is ongemak, onlangs bekroond met de International Booker Prize, verleidt ze de lezer met fraaie, lange zinnen, die ritmisch deinen, als het lied van een sirene, maar iedereen – hoofdpersonen én lezers – onverbiddelijk naar de donkerste diepten meesleuren.’ – de Telegraaf

‘Marieke Lucas Rijneveld kan het. Ze kan het echt.  (…)  Mijn lieve gunsteling is prachtig geschreven. Rijnevelds stijl en haar beeldrijke taalgebruik zijn nog veel beter geworden. De vergelijkingen in Mijn lieve gunsteling zijn subliem. ’ – Marie-José Klaver, Neerlandistiek.nl

‘In deze roman wordt de taal gevierd.’ – Dieuwertje Mertens, Het Parool

‘368 Pagina’s, als een verwoestende uithaal op de zekerheden van een mens. Het onderwerp is gruwelijk, de uitwerking literair briljant.’ – Koen van Boxem – De Tijd

‘Voortdenderende roman met hartenbloed geschreven (…) een taalbouwwerk, met veel inventieve, aan de boerenwereld ontleende metaforiek.’ – Dirk Leyman – De Morgen

Bekijk het boek hier.

Meer nieuws

 • Deze boeken zijn genomineerd voor Humberto’s NPO Radio1 Beste Non-fictieboek van het Jaar

  26 november 2020

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor het Humberto NPO Radio1 Beste Non-fictie Boek van het Jaar. Boekenredacteur Emma Louise Diest maakte afgelopen jaar elke maand een maand-winnaar bek...

  Lees het hele bericht
 • Arita Baaijens wint de Groeneveldprijs 2020

  26 november 2020

  Arita Baaijens, auteur van o.a. Woestijnnomaden, wint de Groeneveldprijs 2020. De Groeneveldprijs wordt jaarlijks door Stichting Groeneveld uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda