Daan Heerma van Voss verzorgt Machiavellilezing 2020

De Machiavelliprijs 2020 is toegekend aan Marion Koopmans, hoogleraar virologie, en Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De prijs wordt jaarlijks toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie.

De prijs wordt op maandag 29 maart uitgereikt in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Daan Heerma van Voss houdt voorafgaand aan de prijsuitreiking de jaarlijkse Machiavellilezing, getiteld: “Ter verdediging van de complottheorie. Een verhaal over chaos, angst en pizza”. Eerdere jaren werd deze lezing verzorgd door o.a. Roxane van Iperen, Pete Hoekstra, Emily Bell en Kim Putters.

De prijsuitreiking is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet fysiek toegankelijk voor het publiek, maar kan vanaf 17.00 uur live worden gevolgd via NPO Politiek. Klik hier voor meer informatie.

In april 2021 verschijnt het non-fictieboek De bange mens van Daan Heerma van Voss. Hierin zoekt Heerma van Voss antwoord op de vraag of de mens steeds angstiger is geworden. In Nederland hebben inmiddels meer dan een miljoen mensen een angststoornis. Hoe is het zover gekomen?

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights