Daan Heerma van Voss verzorgt Machiavellilezing 2020

De Machiavelliprijs 2020 is toegekend aan Marion Koopmans, hoogleraar virologie, en Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De prijs wordt jaarlijks toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie.

De prijs wordt op maandag 29 maart uitgereikt in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Daan Heerma van Voss houdt voorafgaand aan de prijsuitreiking de jaarlijkse Machiavellilezing, getiteld: “Ter verdediging van de complottheorie. Een verhaal over chaos, angst en pizza”. Eerdere jaren werd deze lezing verzorgd door o.a. Roxane van Iperen, Pete Hoekstra, Emily Bell en Kim Putters.

De prijsuitreiking is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet fysiek toegankelijk voor het publiek, maar kan vanaf 17.00 uur live worden gevolgd via NPO Politiek. Klik hier voor meer informatie.

In april 2021 verschijnt het non-fictieboek De bange mens van Daan Heerma van Voss. Hierin zoekt Heerma van Voss antwoord op de vraag of de mens steeds angstiger is geworden. In Nederland hebben inmiddels meer dan een miljoen mensen een angststoornis. Hoe is het zover gekomen?

Meer nieuws

 • Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs 2021

  10 mei 2021

  Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers is bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2021, de prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. Dat maakte de jury maandagavond in Felix Me...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Tentoonstelling ‘Slavernij’ wordt op 18 mei geopend door koning Willem-Alexander

  17 mei 2021

  Koning Willem-Alexander opent dinsdagmiddag 18 mei de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. De tentoonstelling wordt vanwege Covid-restricties vooralsnog in eerste instantie gratis opengeste...

  Lees het hele bericht
 • Interview met Nienke Beintema

  15 mei 2021

  Mei is de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze feestelijke maand, georganiseerd door Uitgeverij Atlas Contact in samenwerking met talloze boekhandels in Nederland en Vlaanderen, is er volop aandacht...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda