Daan Heerma van Voss verzorgt Machiavellilezing 2020

De Machiavelliprijs 2020 is toegekend aan Marion Koopmans, hoogleraar virologie, en Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De prijs wordt jaarlijks toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie.

De prijs wordt op maandag 15 februari uitgereikt in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Daan Heerma van Voss houdt voorafgaand aan de prijsuitreiking de jaarlijkse Machiavellilezing, getiteld: “Ter verdediging van de complottheorie. Een verhaal over chaos, angst en pizza”. Eerdere jaren werd deze lezing verzorgd door o.a. Roxane van Iperen, Pete Hoekstra, Emily Bell en Kim Putters.

De prijsuitreiking is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet fysiek toegankelijk voor het publiek, maar kan vanaf 17.00 uur live worden gevolgd via NPO Politiek.

In april 2021 verschijnt het non-fictieboek De bange mens van Daan Heerma van Voss. Hierin zoekt Heerma van Voss antwoord op de vraag of de mens steeds angstiger is geworden. In Nederland hebben inmiddels meer dan een miljoen mensen een angststoornis. Hoe is het zover gekomen?

Meer nieuws

 • ‘Mom you can’ actie!

  22 januari 2021

  Februari 2020 lanceerden we het boek 'Mom You Can'. Little did we know. Dat we een maand later (bijna) allemaal thuis moesten gaan werken. En dat het onderwerp ‘meer geluk in werk en moederschap...

  Lees het hele bericht
 • Spui 25 livestream presentatie ‘Nu de wereld niet meer kijkt’ van Eduard Cousin

  20 januari 2021

  Op 25 januari verschijnt  Nu de wereld niet meer kijkt, over de naweeën van de Arabische Lente, die tien jaar geleden begon in Egypte. Twee jaar later verhuisde de Nederlandse journalist Eduard Cous...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda