KliFi, de nieuwe roman van Adriaan van Dis

‘Meesterstilist Van Dis doopt zijn pen in modder en tranen, maar houdt het toch luchtig.’ – Sander Becker in Trouw

KliFi. Woede  in de republiek Nederland, de nieuwe roman van Adriaan van Dis, is verschenen. Een bitter vrolijke vertelling over uit de pas lopen, onze neiging tot aanpassen en veinzen, en over lastige vriendschappen. Het decor is de republiek Nederland: de Oranjes zijn verjaagd, de republiek likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven. Jákob Hemmelbahn, zoon van Hongaarse vluchtelingen, verbaast zich over de gelatenheid van zijn medeburgers en gaat in verzet.

‘De auteur verpakt zijn bezorgdheid in een even lichtvoetige als knap geconstrueerde roman (…) Van Dis verstaat de kunst om speels en tegendraads het ‘nu’ in kritisch perspectief te plaatsen. Geestig  en spitsvondig is zijn woordenschat, beeldenrijk en associatief de (boeken)wereld waarin hij Jákob Hemmelbahn plaatst. Net als zijn ‘roman-in-verhalen’’ In het buitengebied, uit 2017 toont Van Dis zich een scherp observator van de tijdgeest.’ **** Lies  Schut in de Telegraaf

‘In deze verrassende, uiterst vitale roman zoekt de schrijver wanhopig naar de nuance en empathie die verdwenen lijken te zijn.’ – Margriet de Groot in Zin

Meer nieuws

 • ‘De ontdekking van Holland’ het nieuwe boek van Jan Brokken

  20 februari 2024

  In  zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland,  vertelt  Jan Brokken de vergeten geschiedenis van kunstenaarshotel Hotel Spaander in Volendam. De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaa...

  Lees het hele bericht
 • ‘Kamp Erika’ van Hester den Boer genomineerd voor de Amarte Literatuurprijs.

  19 februari 2024

  Kamp Erika van Hester den Boer is een van de 13 genomineerden voor de eerste Amarte Literatuurprijs. Deze nieuwe prijs van het Amarte Fonds is bedoeld om schrijvers en essayisten de kans te geven om e...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights