Witte suprematie & ik-challenge (naar het boek van Layla F. Saad)

Op 2 maart verschijnt de internationale bestseller Witte suprematie & ik van Layla F. Saad. Om het belangrijke werk van Layla F. Saad bij een groot publiek onder de aandacht te brengen, organiseren we een challenge gebaseerd op het boek. Deelnemers maken kennis met het boek en Saads methode om de witte suprematie in zichzelf te herkennen.

Veel (witte) mensen willen bijdragen aan het antiracisme, maar weten niet goed waar te beginnen. Ze hebben vragen als: Wat kan ik zelf doen om bij te dragen aan het antiracisme? Hoe word ik een goede bondgenoot? Hoe praat ik met anderen over racisme? Layla F. Saad (schrijver, podcastmaker en spreker, gespecialiseerd in ras, identiteit en sociale verandering) schreef de internationale bestseller Witte suprematie & ik en geeft (witte) lezers daartoe de handvatten in dit soms confronterende maar bovenal hoopvolle boek.

De challenge, gebaseerd op Witte suprematie & ik, begint op zaterdag 6 maart en loopt tot zaterdag 13 maart. Deelnemers krijgen het eerste weekend een inleidende nieuwsbrief, waarna ze elke dag een nieuwsbrief ontvangen met reflectieopdrachten. In het laatste weekend ontvangen deelnemers een terugblik met tips voor het voortzetten van hun werk.

Deelname aan deze challenge zorgt voor een volgende stap in het antiracisme: niet alleen erover lezen, maar middels de reflectievragen zelfonderzoek doen. Dit kan confronterend zijn, voor deelnemers en anderen. Om deze reden is de challenge volledig anoniem en worden deelnemers verzocht terughoudend te zijn over hun bevindingen op sociale media.

Meer informatie over de challenge is te vinden op de website en aanmelden kan hier.

Meer nieuws

 • The Black Archives en Atlas Contact organiseren Anton de Kom-schrijfwedstrijd

  21 februari 2021

  The Black Archives, Anton de Kom Stichting en uitgeverij Atlas Contact organiseren een schrijfwedstrijd waarbij het gedachtegoed van Anton de Kom het uitgangspunt vormt. Anton de Kom was een antiko...

  Lees het hele bericht
 • Kees van Kooten en Marieke Lucas Rijneveld in Het voorwoord van de Boekenweek

  15 april 2021

  In de achtste aflevering van Het voorwoord van de Boekenweek Live gingen Kees van Kooten en Marieke Lucas Rijneveld met elkaar in gesprek in de Kleine Komedie. Een gesprek over de liefde, ove...

  Lees het hele bericht
 • ‘Grondwater’ van Piet Gerbrandy wint J. Greshoff-prijs 2020

  15 april 2021

  Piet Gerbrandy (1958) heeft de tweejaarlijkse J. Greshoff-prijs 2020 gekregen voor zijn essaybundel Grondwater. Gerbrandy laat 'zien wat poëzie lezen kan zijn en zou moeten zijn', schreef de jury;...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda