Witte suprematie & ik-challenge (naar het boek van Layla F. Saad)

Op 2 maart verschijnt de internationale bestseller Witte suprematie & ik van Layla F. Saad. Om het belangrijke werk van Layla F. Saad bij een groot publiek onder de aandacht te brengen, organiseren we een challenge gebaseerd op het boek. Deelnemers maken kennis met het boek en Saads methode om de witte suprematie in zichzelf te herkennen.

Veel (witte) mensen willen bijdragen aan het antiracisme, maar weten niet goed waar te beginnen. Ze hebben vragen als: Wat kan ik zelf doen om bij te dragen aan het antiracisme? Hoe word ik een goede bondgenoot? Hoe praat ik met anderen over racisme? Layla F. Saad (schrijver, podcastmaker en spreker, gespecialiseerd in ras, identiteit en sociale verandering) schreef de internationale bestseller Witte suprematie & ik en geeft (witte) lezers daartoe de handvatten in dit soms confronterende maar bovenal hoopvolle boek.

De challenge, gebaseerd op Witte suprematie & ik, begint op zaterdag 6 maart en loopt tot zaterdag 13 maart. Deelnemers krijgen het eerste weekend een inleidende nieuwsbrief, waarna ze elke dag een nieuwsbrief ontvangen met reflectieopdrachten. In het laatste weekend ontvangen deelnemers een terugblik met tips voor het voortzetten van hun werk.

Deelname aan deze challenge zorgt voor een volgende stap in het antiracisme: niet alleen erover lezen, maar middels de reflectievragen zelfonderzoek doen. Dit kan confronterend zijn, voor deelnemers en anderen. Om deze reden is de challenge volledig anoniem en worden deelnemers verzocht terughoudend te zijn over hun bevindingen op sociale media.

Meer informatie over de challenge is te vinden op de website en aanmelden kan hier.

Meer nieuws

 • Uitreiking Gouden Ganzenveer 2023 aan Jan Brokken

  21 september 2023

  Jan Brokken ontving op 18 september tijdens een indrukwekkende bijeenkomst de Gouden Ganzenveer 2023 uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu vanwege zijn ontzagwekkend brede en omvangrijke oeuvre ...

  Lees het hele bericht
 • Grote overzichtstentoonstelling Ad van Denderen in Nederlands Fotomuseum

  21 september 2023

  Van 30 september 2023 t/m 28 januari 2024 is in het Nederlands Fotomuseum een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Nederlandse fotograaf en auteur Ad van Denderen. De tentoonstelling Ad...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights