Toneelstuk naar boek van Chaja Polak

Toneelgroep De Vlammende Eend werkt samen met schrijfster Chaja Polak  aan een toneelstuk: ‘Een botsing met het verleden’. Dit stuk is een bewerking van Polak’s boek De man die geen hekel had aan Joden. Klik hier voor een trailer van ‘Een botsing met het verleden’.

In de voorstelling worden gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog onderzocht: in hoeverre kun je begrijpen wat er is gebeurd, en welke keuzes mensen hebben gemaakt? En wanneer verandert ‘proberen te begrijpen’ in ‘goedpraten’?

Naar aanleiding van het persoonlijke verhaal van Chaja Polak wordt er gekeken naar daders en slachtoffers. Deze verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarnaast onderdeel van ons collectief geheugen. Maar wat weten we eigenlijk wel en wat niet?

De eerste locatie waarop deze voorstelling zal worden gespeeld is het buurthuis Ru Paré in Amsterdam Slotervaart. Dit buurthuis is vernoemd naar de schilderes en verzetsheldin die een landelijk onderduiknetwerk opzette en zo het leven van 52 kinderen redde.

Bewerking en spel: Alev Kutluer en Tina Krikke

Coaching: Bart van der Schaaf

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten

Deze voorstelling is uitgesteld maar zal in 2021 opgevoerd worden in Ru Paré in Amsterdam. Nieuwe data worden nog bekend gemaakt.

Meer nieuws

 • The Black Archives en Atlas Contact organiseren Anton de Kom-schrijfwedstrijd

  21 februari 2021

  The Black Archives, Anton de Kom Stichting en uitgeverij Atlas Contact organiseren een schrijfwedstrijd waarbij het gedachtegoed van Anton de Kom het uitgangspunt vormt. Anton de Kom was een antiko...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  2 december 2020

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Mensje van Keulen schrijfwedstrijd

  22 april 2021

  Mensje van Keulen viert dit jaar 50 jaar schrijverschap. Ter gelegenheid hiervan organiseren lezerscommunity Hebban en Uitgeverij Atlas Contact de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd. De schrijver van ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het vergeten kwaad’ – Peter Delpeut over de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas

  21 april 2021

  Peter Delpeut  was sinds zijn studententijd een groot bewonderaar van de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas (1922-2019). Totdat de historicus Michael Casper in een artikel beweerde dat Mek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda