Pauline Harmange in gesprek met DAMN, HONEY over mannenhaat en feminisme

Het is een wijdverspreide tactiek om vrouwen monddood te maken: hen uitmaken voor mannenhater wanneer ze zich kritisch uitlaten over mannen en mannelijkheid. Pauline Harmange is de misogynie en ongelijkheid zat en verheft scheldwoord tot geuzennaam: ja, ze is een mannenhater. Vrouwen hebben goede redenen om mannen te verafschuwen. Wat als woede – en ja, misschien zelfs haat – jegens mannen een emancipatoire weg is naar een rechtvaardiger wereld? Wat als het verwerpen van mannen ruimte biedt voor vrouwelijke relaties die liefdevol, wederkerig en gelijkwaardig zijn?

Pauline Harmange schreef het bruisende boek Mannen, ik haat ze, dat door een mannelijke medewerker van het Franse ministerie voor gendergelijkheid geprobeerd werd te censureren. Tevergeefs; het werd een wereldwijde sensatie en wordt vertaald in 18 talen.

Mannen, ik haat ze is onbeschroomd, controversieel en polemisch: een breekijzer in een maatschappelijk debat dat gevoerd móét worden. In dit gesprek gaan Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van podcast en boek DAMN, HONEY met Pauline Harmange in gesprek over haar boek. Dichter Babeth Fonchie doet een poëtisch intermezzo.

Praktische informatie
Het gesprek vindt plaats via Zoom. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd met Pauline in gesprek te gaan tijdens het programma. Kaartkopers ontvangen de registratielink en het wachtwoord op het bijgesloten ticket. De voertaal van het gesprek is Engels. Tickets zijn 4 euro en hier te bestellen.

Meer nieuws

 • The Black Archives en Atlas Contact organiseren Anton de Kom-schrijfwedstrijd

  21 februari 2021

  The Black Archives, Anton de Kom Stichting en uitgeverij Atlas Contact organiseren een schrijfwedstrijd waarbij het gedachtegoed van Anton de Kom het uitgangspunt vormt. Anton de Kom was een antiko...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  2 december 2020

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Mensje van Keulen schrijfwedstrijd

  22 april 2021

  Mensje van Keulen viert dit jaar 50 jaar schrijverschap. Ter gelegenheid hiervan organiseren lezerscommunity Hebban en Uitgeverij Atlas Contact de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd. De schrijver van ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het vergeten kwaad’ – Peter Delpeut over de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas

  21 april 2021

  Peter Delpeut  was sinds zijn studententijd een groot bewonderaar van de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas (1922-2019). Totdat de historicus Michael Casper in een artikel beweerde dat Mek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda