Mei is de Maand van het Natuurboek!

Bewonder met je neus in de boeken al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Op 1 mei begint de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze feestelijke maand, georganiseerd door Uitgeverij Atlas Contact in samenwerking met talloze boekhandels in Nederland en Vlaanderen, is er volop aandacht voor het literaire natuurboek. 

Het afgelopen jaar werd er meer gelezen en werd er massaal meer gewandeld in de natuur. Alle reden om de tweede Maand van het Natuurboek te organiseren. De hele maand mei is er in de boekhandel volop aandacht voor het literaire natuurboek met nieuwe titels van o.a. Pauline de Bok (De poel), Caspar Janssen (Het bijenbalkon), Cal Flyn (Verlaten oorden), nieuwe delen in de vogelserie van Atlas Contact (De zeearend en De fuut) en het nieuwste nummer van De scharrelaar, het vogeltijdschrift voor lezers. Maar ook eversellers als Tinker Creek van Annie Dillard, De uitvinder van de natuur van Andrea Wulf, De onderwereld van de tuin van Romke van de Kaa, Het grote moestuinierboek van Elbricht Fennema en, meer recent, Verweven leven van Merlin Sheldrake.

Naast de ca. 70 natuurtitels van Atlas Contact ligt het gratis magazine Natuur voor Echte Lezers (lees hier de PDF online) in de boekhandels, met daarin artikelen over de natuurboeken van Atlas Contact, interviews met auteurs en leesfragmenten van de nieuwe boeken.

En, niet onbelangrijk: voor elk natuurboek van Atlas Contact dat tijdens de Maand van het Natuurboek wordt verkocht, doneren we 1 euro aan het Wereld Natuur Fonds.

Alles over de Maand van het Natuurboek: https://www.atlascontact.nl/natuurboek/

Meer nieuws

 • ‘En niet bij machte’ van J.V. Neylen genomineerd voor Poëziedebuutprijs 2021

  14 juni 2021

  En niet bij machte van J.V. Neylen is genomineerd voor de Poëziedebuutprijs! De jury selecteerde vier dichters omwille van hun bijzondere poëziedebuut uit 2020. De laureaat van de Poëziedeb...

  Lees het hele bericht
 • Onno Aerden: ‘ik ben niet meer zo’n buitenkantmannetje’

  11 juni 2021

  Onno Aerden in gesprek met Rinskje Koelewijn in NRC over zijn nieuwe boek De kampvuurvraag. Vind het leven dat bij je past: ‘De diepste gesprekken (met jezelf of vrienden) heb je bij een zelfgest...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda