Mei is de Maand van het Natuurboek!

Bewonder met je neus in de boeken al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Op 1 mei begint de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze feestelijke maand, georganiseerd door Uitgeverij Atlas Contact in samenwerking met talloze boekhandels in Nederland en Vlaanderen, is er volop aandacht voor het literaire natuurboek. 

Het afgelopen jaar werd er meer gelezen en werd er massaal meer gewandeld in de natuur. Alle reden om de tweede Maand van het Natuurboek te organiseren. De hele maand mei is er in de boekhandel volop aandacht voor het literaire natuurboek met nieuwe titels van o.a. Pauline de Bok (De poel), Caspar Janssen (Het bijenbalkon), Cal Flyn (Verlaten oorden), nieuwe delen in de vogelserie van Atlas Contact (De zeearend en De fuut) en het nieuwste nummer van De scharrelaar, het vogeltijdschrift voor lezers. Maar ook eversellers als Tinker Creek van Annie Dillard, De uitvinder van de natuur van Andrea Wulf, De onderwereld van de tuin van Romke van de Kaa, Het grote moestuinierboek van Elbricht Fennema en, meer recent, Verweven leven van Merlin Sheldrake.

Naast de ca. 70 natuurtitels van Atlas Contact ligt het gratis magazine Natuur voor Echte Lezers (lees hier de PDF online) in de boekhandels, met daarin artikelen over de natuurboeken van Atlas Contact, interviews met auteurs en leesfragmenten van de nieuwe boeken.

En, niet onbelangrijk: voor elk natuurboek van Atlas Contact dat tijdens de Maand van het Natuurboek wordt verkocht, doneren we 1 euro aan het Wereld Natuur Fonds.

Alles over de Maand van het Natuurboek: https://www.atlascontact.nl/natuurboek/

Meer nieuws

 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Interview met Dave Goulson

  8 mei 2021

  Mei is de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze feestelijke maand, georganiseerd door Uitgeverij Atlas Contact in samenwerking met talloze boekhandels in Nederland en Vlaanderen, is er volop aandacht...

  Lees het hele bericht
 • Babs Gons zondag 9 mei te gast bij ‘Brommer op zee’

  7 mei 2021

  Zondag 9 mei is Babs Gons te gast bij VPRO's Brommer op zee en praat over haar nieuwe dichtbundel Doe het toch maar. In deze geëngageerde poëziebundel weet Babs Gons de vinger op pijnlijke plekken t...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • “We zitten gevangen in de succescultuur, óók in de manier waarop we praten over angsten.” Daan Heerma van Voss over… https://t.co/aaaGfLkn1B
 • Voor de Maand van het Natuurboek spraken wij @DaveGoulson over 'De tuinjungle' en 'Stille aarde' (verschijnt deze z… https://t.co/EiyvN5VsIS
 • 'Een van de uitgangspunten van literatuur: met fictie de verschrikkingen op afstand houden. Precies dit ondernam Ku… https://t.co/fu8ysnbqKf
 • Vandaag in @nrc: Jeroen Brouwers en Marieke Lucas Rijneveld in gesprek over de boeken waarmee ze op de shortlist va… https://t.co/zvVpNJlLGZ
 • Wij zoeken een nieuwe stagiair! Op de afdeling Marketing & PR. Ben je geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie en… https://t.co/ei2woavI4N