Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

‘Maar perfectionisme is toch eigenlijk ook best goed?’ Was dat je eerste gedachte toen je deze titel las? Perfectionisme is misschien wel de meest geliefde slechte eigenschap in onze maatschappij. We bewonderen mensen die hoge eisen aan zichzelf stellen.

Gedragspsycholoog en schrijver Chantal van der Leest: ‘Ik wil je laten zien dat perfectionisme niet zo onschuldig is als we denken, maar een denkpatroon dat slecht is voor je zelfvertrouwen, je relatie met anderen en je gezondheid. En ik hoop dat mijn boek je praktische handvatten geeft, de motivatie om aan de slag te gaan. We kunnen het leven voor onszelf en voor anderen een stuk gemakkelijker maken.

Bekijk hier het boek Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

Lees hier het eerste hoofdstuk.

Meer nieuws

 • Vacature: stagiaires op de afdeling pr en marketing fictie & non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Nelleke Noordervliet verzorgt Hans van den Bergh-lezing 2021

  26 november 2021

  Wat zijn de overlevingskansen van de monarchie? Schrijfster Nelleke Noordervliet gaat er tijdens deze Hans van den Bergh-lezing op in. Naarmate de afstand tussen volk en vorst ger...

  Lees het hele bericht
 • Tentoonstelling in Kunstmuseum Den Haag: Hét portret van Anton de Kom

  26 november 2021

  In het Kunstmuseum in Den Haag is vanaf zaterdag 27 november de tentoonstelling Hét portret van Anton de Kom te bezichtigen. Centraal staat het fotoportret dat graficus en fotograaf Piet Zwart maakt...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda