Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

‘Maar perfectionisme is toch eigenlijk ook best goed?’ Was dat je eerste gedachte toen je deze titel las? Perfectionisme is misschien wel de meest geliefde slechte eigenschap in onze maatschappij. We bewonderen mensen die hoge eisen aan zichzelf stellen.

Gedragspsycholoog en schrijver Chantal van der Leest: ‘Ik wil je laten zien dat perfectionisme niet zo onschuldig is als we denken, maar een denkpatroon dat slecht is voor je zelfvertrouwen, je relatie met anderen en je gezondheid. En ik hoop dat mijn boek je praktische handvatten geeft, de motivatie om aan de slag te gaan. We kunnen het leven voor onszelf en voor anderen een stuk gemakkelijker maken.

Bekijk hier het boek Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

Lees hier het eerste hoofdstuk.

Meer nieuws

 • ‘En niet bij machte’ van J.V. Neylen genomineerd voor Poëziedebuutprijs 2021

  14 juni 2021

  En niet bij machte van J.V. Neylen is genomineerd voor de Poëziedebuutprijs! De jury selecteerde vier dichters omwille van hun bijzondere poëziedebuut uit 2020. De laureaat van de Poëziedeb...

  Lees het hele bericht
 • Onno Aerden: ‘ik ben niet meer zo’n buitenkantmannetje’

  11 juni 2021

  Onno Aerden in gesprek met Rinskje Koelewijn in NRC over zijn nieuwe boek De kampvuurvraag. Vind het leven dat bij je past: ‘De diepste gesprekken (met jezelf of vrienden) heb je bij een zelfgest...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda