‘En niet bij machte’ van J.V. Neylen genomineerd voor Poëziedebuutprijs 2021

En niet bij machte van J.V. Neylen is genomineerd voor de Poëziedebuutprijs! De jury selecteerde vier dichters omwille van hun bijzondere poëziedebuut uit 2020. De laureaat van de Poëziedebuutprijs 2021 wordt op zaterdag 21 augustus bekend gemaakt in de Standaard der Letteren. De winnaar mag zich niet enkel de beste debutant van 2020 noemen, maar hij of zij gaat ook naar huis met een geldprijs van € 1.500. De Poëziedebuutprijs is een initiatief van Poëziecentrum en deAuteurs om jonge dichters sinds 2017 een duwtje in de rug te geven.

J.V. Neylen (1989) is dichter en schrijver. Ze publiceerde gedichten in onder meer De Revisor, Het Liegend Konijn, Deus ex Machina en Hollands Maandblad. In 2017 werd haar een VOCATIO-beurs voor jong talent toegekend. En niet bij machte is haar poëziedebuut en won dit jaar al de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs.

In haar gedichtenbundel En niet bij machte zoekt J.V. Neylen naar een compromisloos bestaan. Kwetsbaar, scherp en brandend van noodzaak. Haar door impuls gedreven en stilistisch doordachte gedichten onderzoeken de kloof tussen verwachting en realiteit. En niet bij machte is een verpletterend verslag van het onvermogen om werkelijk aanwezig te zijn in de wereld. Deze ontheemding wordt met durf en precisie ontleed in gedichten van een eenvoudige schoonheid.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights