Pantheon Boekhandel organiseert avond over ‘Bluets’ met vertaler Nicolette Hoekmeijer

Gevoelens en pijn in blauw, en dat geheel gevat in taal. Dat is Bluets van Maggie Nelson. Een raadselachtig maar prachtig boek en daarom organiseert Pantheon Boekholdt op dinsdagavond 21 september een avond over Bluets met vertaler Nicolette Hoekmeijer. Ze zal vertellen hoe ze deze vertaling aangepakt heeft en we gaan met haar in gesprek. Ook Bluets’  lof zal gezongen worden.

Nicolette Hoekmeijer werkt al zo’n dertig jaar als literair vertaler Engels, en vertaalde o.a. Nathan Englander, Toni Morrison, John Irving, Daisy Johnson, Edward St. Aubyn, Lydia Davis, Maggie Nelson. Daarnaast is ze docent aan de Vertalersvakschool in Amsterdam. Ook is ze mede-organisator van de jaarlijkse Vertalersgeluktournee.

Meer informatie vind je hier.

Bekijk hier het boek Bluets.

Meer nieuws

 • Gezocht: stagiair bureauredactie non-fictie

  14 september 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij en meewerken aan het uitgeven van onze prachtige boeken? Mail een motivatiebrief en cv aan Fieke Janse, fjanse@atlascontact.nl of Helen Zwaan, hzwaan@atlasc...

  Lees het hele bericht
 • Magazine De Club van Echte Lezers #7

  23 september 2021

  Een Echte Lezer heeft nooit genoeg boeken. Een Echte Lezer kijkt altijd in andermans boekenkast. Een Echte Lezer verdwijnt het liefst in een boek.   Herkenbaar? Dan is dit magazine echt iets v...

  Lees het hele bericht
 • Vijf auteurs van Atlas Contact te gast bij ILFU 2021

  21 september 2021

  Van 23 september tot 2 oktober is het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en maar liefst vijf auteurs van Atlas Contact zijn te gast: Jeanette Winterson, Ayaan Hirsi Ali, Rebekka de Wit, ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda