Leo Hermens deed verslag vanuit het ziekenhuis tijdens de pandemie

In 2020 vormden de ziekenhuizen maandenlang het brandpunt van het wereldnieuws. Nieuws dat voornamelijk in kille cijfers, korte interviews en grote verhalen van professionele generalisten tot ons kwam. Iedereen vormde zich zo een mening over het wel en wee van ‘de helden van de zorg’, die binnen een streng afgeschermde wereld tegen de klippen op werkten.

Een direct, helder en menselijk geluid uit het ziekenhuis zelf ontbrak echter. Totdat schrijver Leo Hermens, werkzaam als fysiotherapeut op de IC, met pakkende, literaire, heldere en soms ontroerende posts op zijn Facebookpagina verslag deed van de medische frontlinie.

Op 29 september 2021 verschijnt het boek Vleermuis in het ziekenhuis van Leo Hermens. Een uniek en ongekend verslag van een uiterst betrokken, onthutste en soms woedende schrijver, die vanuit het hart van de pandemie op indringende wijze verslag doet. Het werk verschijnt bij kwakman & smet uitgevers, klik hier voor meer informatie.

Leo Hermens is in 1961 geboren te Heerlen in de vroedvrouwenschool. Hij werkt in een ziekenhuis waar hij hersen- en anderszins zenuwstelselbeschadigden op de been helpt. Ook is hij dichter – en dat staat er niet los van. In 2005 verscheen zijn debuut Totzoverdetover, opvolger Radio waterval in 2012. In juni 2018 verscheen zijn nieuwste bundel De zoete versie.

Meer nieuws

 • Gezocht: stagiair bureauredactie non-fictie

  14 september 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij en meewerken aan het uitgeven van onze prachtige boeken? Mail een motivatiebrief en cv aan Fieke Janse, fjanse@atlascontact.nl of Helen Zwaan, hzwaan@atlasc...

  Lees het hele bericht
 • Magazine De Club van Echte Lezers #7

  23 september 2021

  Een Echte Lezer heeft nooit genoeg boeken. Een Echte Lezer kijkt altijd in andermans boekenkast. Een Echte Lezer verdwijnt het liefst in een boek.   Herkenbaar? Dan is dit magazine echt iets v...

  Lees het hele bericht
 • Vijf auteurs van Atlas Contact te gast bij ILFU 2021

  21 september 2021

  Van 23 september tot 2 oktober is het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en maar liefst vijf auteurs van Atlas Contact zijn te gast: Jeanette Winterson, Ayaan Hirsi Ali, Rebekka de Wit, ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda