Leo Hermens deed verslag vanuit het ziekenhuis tijdens de pandemie

In 2020 vormden de ziekenhuizen maandenlang het brandpunt van het wereldnieuws. Nieuws dat voornamelijk in kille cijfers, korte interviews en grote verhalen van professionele generalisten tot ons kwam. Iedereen vormde zich zo een mening over het wel en wee van ‘de helden van de zorg’, die binnen een streng afgeschermde wereld tegen de klippen op werkten.

Een direct, helder en menselijk geluid uit het ziekenhuis zelf ontbrak echter. Totdat schrijver Leo Hermens, werkzaam als fysiotherapeut op de IC, met pakkende, literaire, heldere en soms ontroerende posts op zijn Facebookpagina verslag deed van de medische frontlinie.

Op 29 september 2021 verschijnt het boek Vleermuis in het ziekenhuis van Leo Hermens. Een uniek en ongekend verslag van een uiterst betrokken, onthutste en soms woedende schrijver, die vanuit het hart van de pandemie op indringende wijze verslag doet. Het werk verschijnt bij kwakman & smet uitgevers, klik hier voor meer informatie.

Leo Hermens is in 1961 geboren te Heerlen in de vroedvrouwenschool. Hij werkt in een ziekenhuis waar hij hersen- en anderszins zenuwstelselbeschadigden op de been helpt. Ook is hij dichter – en dat staat er niet los van. In 2005 verscheen zijn debuut Totzoverdetover, opvolger Radio waterval in 2012. In juni 2018 verscheen zijn nieuwste bundel De zoete versie.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights