Tv-serie in de maak op basis van ‘Een smerige waarheid’

Het boek Een smerige waarheid van de New York Times-journalisten Sheera Frenkel en Cecilia Kang, die op basis van honderden bronnen Facebook van binnenuit beschrijven, vormt de basis voor een nieuwe tv-serie met de voorlopige titel Doomsday Machine. De schrijver van de serie is de met een Pulitzer-prijs onderscheiden auteur en toneelschrijver Ayad Akhtar. 

Akhtar is bekend van zijn boek Treurzang voor een thuisland – dat net als Een smerige waarheid bij Atlas Contact is verschenen.

In de serie Doomsday Machine zal Claire Foy de rol op zich nemen van Sheryll Sandberg, de COO van Facebook. Foy is onder meer bekend van haar rol als Elisabeth II in de serie The Crown. Zij ontving daarvoor een Emmy.

Het is nog niet bekend op welke netwerken de serie wordt uitgezonden.

Meer nieuws

 • Colson Whitehead, Richard Powers en Oek de Jong bij Crossing Border 2021

  22 oktober 2021

  Crossing Border, het langstlopende internationale literatuur- en muziekfestival in Nederland, vindt plaats van 4 t/m 6 november. Dit jaar zijn onder anderen Colson Whitehead, Richard Powers en Oek de ...

  Lees het hele bericht
 • Jubileumeditie: 70e druk ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst

  22 oktober 2021

  Bekroond en verfilmd blijft De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst al 15 jaar overeind als het Vlaamse antwoord op Salingers The Catcher in the Rye, een perfecte coming-of-age-roman waarvan er ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda