Anne Broeksma en Charles Ducal maken kans op de Melopee Poëzie Publieksprijs

‘Bewaaradvies’ van Anne Broeksma en ‘Zo zijn onze manieren’ van Charles Ducal maken kans op de Melopee Poëzie Publieksprijs! De Poëzieprijs Melopee Laarne is in 2021 al aan de dertiende editie toe. De prijs bekroont het meest beklijvende gedicht voor het eerst verschenen in een literair Vlaams tijdschrift in 2020. Een jury selecteerde 21 gedichten waaruit de uiteindelijke winnaar wordt aangeduid.

Sinds 2018 wordt er naast een juryprijs ook een publieksprijs toegekend. Iedereen kan 1 stem uitbrengen op zijn of haar favoriete gedicht uit die shortlist van 21.

Stemmen kan vanaf 20 september tot en met 31 oktober 2021 via dit online stemformulier.

Meer nieuws

 • Colson Whitehead, Richard Powers en Oek de Jong bij Crossing Border 2021

  22 oktober 2021

  Crossing Border, het langstlopende internationale literatuur- en muziekfestival in Nederland, vindt plaats van 4 t/m 6 november. Dit jaar zijn onder anderen Colson Whitehead, Richard Powers en Oek de ...

  Lees het hele bericht
 • Jubileumeditie: 70e druk ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst

  22 oktober 2021

  Bekroond en verfilmd blijft De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst al 15 jaar overeind als het Vlaamse antwoord op Salingers The Catcher in the Rye, een perfecte coming-of-age-roman waarvan er ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda