Mohamed Mbougar Sarr ontvangt de Prix Goncourt

Mohamed Mbougar Sarr heeft de meest prestigieuze Franse literaire prijs, de Prix Goncourt, ontvangen voor zijn roman La plus secrète mémoire des hommes. Uitgeverij Atlas Contact kocht recentelijk de vertaalrechten. De Nederlandse editie verschijnt in augustus 2022 met als titel De diepst verborgen herinnering van de mens.

La plus secrète mémoire des hommes is dé roman van de Franse literaire rentrée dit jaar en stond tevens op de shortlists van de andere gerenommeerde Franse prijzen Prix Renaudot, Prix Femina en de Grand Prix du roman de l’Académie française. De Franse editie verscheen in augustus bij Éditions Philippe Rey.

Sarr is in 1990 geboren in Dakar en woont in Parijs. La plus secrète mémoire des hommes is Sarrs vierde roman en betekent zijn internationale doorbraak. De vertaalrechten zijn in een tijdsbestek van twee maanden aan 22 landen verkocht.

De roman vertelt het verhaal van een jonge, hedendaagse Senegalese schrijver en diens queeste: een zoektocht naar een verloren gewaande klassieker van de Senegalese literatuur, en ondertussen naar zijn eigen identiteit als schrijver. Atlas Contact-uitgever Jessica Nash: ‘Het is mijn favoriete romansoort: een zeldzaam gelaagde roman, een literair mysterie maar ook een ode aan de literatuur ineen. Een en al genieten!

De Nederlandse vertaling wordt gemaakt door Jelle Noorman.

Meer nieuws

 • Uitreiking Gouden Ganzenveer 2023 aan Jan Brokken

  21 september 2023

  Jan Brokken ontving op 18 september tijdens een indrukwekkende bijeenkomst de Gouden Ganzenveer 2023 uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu vanwege zijn ontzagwekkend brede en omvangrijke oeuvre ...

  Lees het hele bericht
 • Grote overzichtstentoonstelling Ad van Denderen in Nederlands Fotomuseum

  21 september 2023

  Van 30 september 2023 t/m 28 januari 2024 is in het Nederlands Fotomuseum een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Nederlandse fotograaf en auteur Ad van Denderen. De tentoonstelling Ad...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights