Pauline de Bok en Marieke Lucas Rijneveld op de shortlist voor de Vlaamse literatuurprijs De Boon

De poel van Pauline de Bok en Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld staan beide op de shortlist van de nieuwe Vlaamse literatuurprijs De Boon. De overige drie genomineerden zijn: Erdal Balci (De gevangenisjaren), Nico Dros (Willem die Madoc maakte) en Raoul de Jong (Jaguarman).

Deze vijf auteurs maken kans om de Boon voor fictie en non-fictie in de wacht te slepen. Daarnaast wordt er per categorie een publieksprijs uitgereikt. Vanaf zaterdag 15 januari kan het brede publiek stemmen op haar favoriet voor de Boon op de website.

Op 24 maart 2022 bekroont de Boon voor de eerste keer een boek in elke categorie in CC De Grote Post in Oostende. De prijs bestaat uit twee categorieën: de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Op 24 maart 2022 bekroont de Boon voor de eerste keer een boek in elke categorie in CC De Grote Post in Oostende. De winnaars krijgen elk €50.000.

Voor Mijn lieve gunsteling ontving Marieke Lucas Rijneveld de  F. Bordewijk-prijs 2021. Pauline de Bok werd met De poel genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2021.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights