Pauline de Bok en Marieke Lucas Rijneveld op de shortlist voor de Vlaamse literatuurprijs De Boon

De poel van Pauline de Bok en Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld staan beide op de shortlist van de nieuwe Vlaamse literatuurprijs De Boon. De overige drie genomineerden zijn: Erdal Balci (De gevangenisjaren), Nico Dros (Willem die Madoc maakte) en Raoul de Jong (Jaguarman).

Deze vijf auteurs maken kans om de Boon voor fictie en non-fictie in de wacht te slepen. Daarnaast wordt er per categorie een publieksprijs uitgereikt. Vanaf zaterdag 15 januari kan het brede publiek stemmen op haar favoriet voor de Boon op de website.

Op 24 maart 2022 bekroont de Boon voor de eerste keer een boek in elke categorie in CC De Grote Post in Oostende. De prijs bestaat uit twee categorieën: de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Op 24 maart 2022 bekroont de Boon voor de eerste keer een boek in elke categorie in CC De Grote Post in Oostende. De winnaars krijgen elk €50.000.

Voor Mijn lieve gunsteling ontving Marieke Lucas Rijneveld de  F. Bordewijk-prijs 2021. Pauline de Bok werd met De poel genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2021.

Meer nieuws

 • Haro Kraak in ‘Brommer op zee’

  13 mei 2022

  Zondag 15 mei is Haro Kraak te zien in 'Brommer op zee'. Hij is te gast naar aanleiding van het verschijnen van zijn tweede roman Het water bewaart ons. In Het water bewaart ons heeft het wantrouwe...

  Lees het hele bericht
 • Het Grote Schrijversinterview met Vonne van der Meer

  13 mei 2022

  In de reeks Het Grote Schrijversinterview interviewt programmamaker (De Balie) Ianthe Mosselman grote schrijvers over hun werk. Dinsdag 24 mei wordt Vonne van der Meer in een diepte-interview bevraa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda