Twee kanshebbers Managementboek van het Jaar

Onder commissarissen van Marilieke Engbers en Waarom vrouwen minder verdienen van Sophie van Gool dingen mee naar de prijs voor het beste managementboek van 2022. De jury onder leiding van juryvoorzitter Patrick Davidson heeft zojuist de shortlist van vijf boeken bekendgemaakt op managementboek.nl

De jury over Onder commissarissen:

De jury roemt de ‘grote maatschappelijke relevantie’. ‘Engbers verpakt haar eigentijdse boodschap in een ware pageturner (…) Verbazing, verwarring en afschuw maken zich meester van de lezer. Komt dit ook in mijn raad of managementteam voor, is de vraag die regelmatig opkomt.’ ‘Daarmee heeft zij een boek geschreven dat een bredere toepassing verdient dan alleen voor commissarissen.’

De jury over Waarom vrouwen minder verdienen:

‘Vanaf de allereerste zin wordt de lezer het boek ingezogen’, stelt de jury. ‘Er is geen ontsnappen aan wanneer je begint met lezen.’ Een onderwerp dat niet bij voorbaat garant staat voor een goed boek dat lekker leest. En dat maakt het zo knap wat Van Gool voor elkaar krijgt.

Op 21 april wordt tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed de winnaar bekendgemaakt.

Bekijk hier de shortlist en het volledige juryrapport.

 

Meer nieuws

 • ‘Het leven van dingen’ van Warna Oosterbaan is genomineerd voor De Sociologische Bril

  30 september 2022

  Journalist en socioloog Warna Oosterbaan is met Het leven van dingen. Wat wij met dingen doen en zij met ons een van de vijf genomineerden voor De Sociologische Bril, de prijs voor het beste publiekss...

  Lees het hele bericht
 • ‘Hans Wiegel. De biografie’ van Pieter Sijpersma op shortlist van de Nederlandse Biografieprijs 2022

  30 september 2022

  Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma is een van de  genomineerde boeken voor de Nederlandse Biografieprijs 2022. Uit meer dan 150 biografieën die tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2022 zijn ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda