Twee kanshebbers Managementboek van het Jaar

Onder commissarissen van Marilieke Engbers en Waarom vrouwen minder verdienen van Sophie van Gool dingen mee naar de prijs voor het beste managementboek van 2022. De jury onder leiding van juryvoorzitter Patrick Davidson heeft zojuist de shortlist van vijf boeken bekendgemaakt op managementboek.nl

De jury over Onder commissarissen:

De jury roemt de ‘grote maatschappelijke relevantie’. ‘Engbers verpakt haar eigentijdse boodschap in een ware pageturner (…) Verbazing, verwarring en afschuw maken zich meester van de lezer. Komt dit ook in mijn raad of managementteam voor, is de vraag die regelmatig opkomt.’ ‘Daarmee heeft zij een boek geschreven dat een bredere toepassing verdient dan alleen voor commissarissen.’

De jury over Waarom vrouwen minder verdienen:

‘Vanaf de allereerste zin wordt de lezer het boek ingezogen’, stelt de jury. ‘Er is geen ontsnappen aan wanneer je begint met lezen.’ Een onderwerp dat niet bij voorbaat garant staat voor een goed boek dat lekker leest. En dat maakt het zo knap wat Van Gool voor elkaar krijgt.

Op 21 april wordt tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed de winnaar bekendgemaakt.

Bekijk hier de shortlist en het volledige juryrapport.

 

Meer nieuws

 • ‘Misschien moet je iets lager mikken’ op shortlist voor Onderwijsboek van het jaar

  26 februari 2024

  Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp staat op de shortlist voor de verkiezing van het Onderwijsboek van het Jaar van de LBBO. Het stemformulier is vanaf nu geopend. Tot zondag 17 ...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken bij OVT op radio 1

  26 februari 2024

  Julie Blussé interviewde Jan Brokken op 25 februari bij OVT op Radio 1 over zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland.  De aflevering is hier te beluisteren.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights