Boekpresentatie ‘Een jaar in de tuin van White Stork Farmhouse’ van Marijn O’Hanlon

Op vrijdag 3 juni 2022 vond de boekpresentatie van Een jaar in de tuin van White Stork Farmhouse van Marijn O’Hanlon plaats op de zonovergoten locatie uit de titel: de tuin van White Stork Farmhouse. Op deze feestelijk dag hebben we ook het glas geheven op de 75e verjaardag van Marijns man en schrijver Redmond O’Hanlon. De baby-ooievaars in het nest op het dak van het huis maakten de presentatie van het ooievaarsdagboek compleet.
Marijn is volgende week te gast bij Bazarow.LIVE. Klik hier voor meer informatie over dit evenement. Op www.bazarow.com verscheen al een mooie recensie over het boek:
‘Bij alles wat Marijn buiten in de natuur ziet heeft Redmond wel een toelichting, een verhelderende opmerking, haalt hij een boek uit de kast om dingen te verduidelijken. Wat een kennis, wat een liefde voor alles om hem heen, wat een harstocht. Op 16 mei schrijft Marijn: “Alles wat met vogels, natuur en wetenschap te maken heeft is troostrijke balsem die Redmond helpt op momenten dat het leven niet de moeite waard lijkt.” De eerste zestig bladzijden gaat Een jaar in de tuin van White Stork Farmhouse voornamelijk over de vogels buitenshuis, maar vanaf dan komt Marijn op dreef en gaat het steeds meer over die vreemde vogel in haar huis. Een van de mooiste vogels die je kunt voorstellen. Op 9 februari schrijft ze: “Hij is de meest bijzondere lieve man die ik ooit heb ontmoet.” Een liefdevol en ontroerend boek.’
Over Een jaar in de tuin van White Stork Farmhouse:
De Amazone en Drenthe, het lijkt nogal een verschil en dat is het natuurlijk ook. Reisschrijver Redmond O’Hanlon trok zich met zijn Nederlandse vrouw Marijn na een avontuurlijk leven terug op het Drentse platteland. ‘Natuur is de enige troost die we in het leven hebben,’ is een bekende uitspraak van Redmond O’Hanlon. Dat wordt maar weer eens bewezen in dit dagboek van Marijn O’Hanlon, waarin zij het dagelijks leven beschrijft in de grote tuin van een huis met een ooievaarsnest op het dak. Meeleven met de natuur blijkt een probaat middel tegen de kwalen van het ouder worden en tegen depressies en kan het leven in Drenthe net zo interessant maken als dat in het Amazonegebied.