David Meijer over ‘Zusters van Tarakan’ bij NOS Met het Oog op Morgen

In 1941 ging er door de politieke spanningen een noodoproep uit naar de ‘noodverpleegsters’: Rode Kruis-helpsters der tweede klasse. Mila Herman, de grootmoeder van David Meijer, was een van deze noodverpleegsters. Op eigen risico werd ze op 23-jarige leeftijd op een vliegtuig gezet naar een voor haar nog onbekende bestemming. Deze bestemming bleek Tarakan te zijn, een eiland voor de kust van Borneo. Haar bijzondere verhaal op het eiland is, gebaseerd op jarenlang onderzoek, door haar kleinzoon gereconstrueerd in zijn debuut Zusters van Tarakan, dat op 28 juni bij Atlas Contact is verschenen. Een liefdevol monument voor Mila Herman en haar moedige collega’s.

David Meijer vertelt meer over het boek en het verhaal van zijn grootmoeder bij NOS Met het Oog op Morgen. Klik hier om de aflevering te bekijken en te beluisteren.

Meer nieuws

 • Vacature stagiair PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • Actueler dan ooit! Herziene editie ‘Fantoomgroei’ verschenen

  15 augustus 2022

  'We zijn nog nauwelijks bekomen van de pandemie, of de wereld trilt alweer op haar grondvesten door de Russische inval in Oekraïne. Naast onnoemlijk veel menselijk leed, verdiept en verbreedt deze st...

  Lees het hele bericht
 • Salman Rushdie

  13 augustus 2022

  We zijn geschokt en bedroefd door de aanslag op het leven van schrijver Salman Rushdie tijdens een lezing in de staat New York op vrijdag jl. Zijn rijke oeuvre, dat duizelingwekkende romans omvat als ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda