Actueler dan ooit! Herziene editie ‘Fantoomgroei’ verschenen

‘We zijn nog nauwelijks bekomen van de pandemie, of de wereld trilt alweer op haar grondvesten door de Russische inval in Oekraïne. Naast onnoemlijk veel menselijk leed, verdiept en verbreedt deze strijd ook de kloven die door onze samenleving lopen,’ aldus Sander Heijne & Hendrik Noten in de geactualiseerde editie van hun bestseller ‘Fantoomgroei’.

De tijd van goedkope energie lijkt voorlopig voorbij. We moeten weer veel meer geld gaan investeren in defensie en de kapitaalrentes lopen op. Geld dat dus niet beschikbaar is voor bijvoorbeeld onderwijs, ouderenzorg of huisvesting.

Kortom: we staan voor de grootste maatschappelijke opgave sinds de wederopbouw. We moeten afscheid nemen van een op fossiele brandstoffen gebaseerd economisch groeimodel dat ons ongelooflijk veel welvaart heeft gebracht, precies op het moment dat de tijd van overvloed voorbij lijkt. En dit alles zonder de mensen met lage- en lagere middeninkomens onderweg te verliezen.’

Bekijk Fantoomgroei hier.

Meer nieuws

 • Giuliano Da Empoli maakt op uitnodiging van het Institut français NL een tour door Nederland

  30 november 2023

  De Italiaans-Zwitserse schrijver Giuliano da Empoli maakt op uitnodiging van het Institut français NL een tour langs Utrecht, Amsterdam en Groningen. Da Empoli werd dit jaar uitgeroepen tot Nederland...

  Lees het hele bericht
 • Op 14 december verschijnt ‘Een verhaal brengt een verhaal voort’ van Jan Brokken en Charlotte Van den Broeck – Gouden Ganzenveer 2023

  29 november 2023

  Op 14 december verschijnt Een verhaal brengt een verhaal voort van Jan Brokken en Charlotte Van den Broeck. In deze Gouden Ganzenveer uitgave 2023, staan twee verhalen naast elkaar. Het verhaal van Ja...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights