Waanzinnig, fenomenaal en geestig: ‘Dunkelblum zwijgt’

Op het eerste gezicht is Dunkelblum een provinciestadje als alle andere. Op een dag duiken op geheimzinnige wijze sporen van een oud misdrijf op, en worden de Dunkelblumers geconfronteerd met een verleden waarvan ze dachten dat het al lang voorbij was.

In de media

Dunkelblum zwijgt is een ongekend knappe roman over een stadje met een gruwelijk verleden.’ ★★★★★ – de Volkskrant

‘Meesterwerk.’  ★★★★★ — De Limburger

Een waanzinnig boek, het is één grote spanningsboog. Over het Oostenrijkse dorp Dunkelblum waar iedereen zwijgt over een voorval in de Tweede Wereldoorlog maar allemaal over een ander aspect. Je gaat mee in alle weggestopte herinneringen van de personages. We raken er in de winkel niet over uitgepraat. Als je de eerste alinea leest, ben je meteen verkocht.’ — Henk Schulte van boekhandel Het Leesteken in de Volkskrant (18-9-22)

‘Een even ingenieuze als intrigerende satire over schuld en stilzwijgen.’ – het Parool ( interview met Eva Menasse)

‘Waanzinnig, fenomenaal en heel geestig. Ik heb tot diep in de nacht gelezen!’ – Lidewijde Paris in Nieuwsweekend (vanaf 5.40)

Bekijk het boek hier en lees een fragment.

Meer nieuws

 • Adriaan van Dis, Lieve Joris en Niña Weijers zijn genomineerd voor de Boon

  2 december 2022

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de Boon Literatuurprijs: Niña Weijers met Zelf doen,  Adriaan van Dis met Vijf vrolijke verhalen en Lieve Joris met Hildeke staan op de longlist. ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2022

  1 december 2022

  Wat waren de beste boeken van 2022 volgens de binnen- en buitenlandse media? Hieronder een overzicht van onze titels. The New York Times: 'The 10 Best Books of 2022' Hernan Diaz, Vermogen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda