Waanzinnig, fenomenaal en geestig: ‘Dunkelblum zwijgt’

Op het eerste gezicht is Dunkelblum een provinciestadje als alle andere. Op een dag duiken op geheimzinnige wijze sporen van een oud misdrijf op, en worden de Dunkelblumers geconfronteerd met een verleden waarvan ze dachten dat het al lang voorbij was.

In de media

Dunkelblum zwijgt is een ongekend knappe roman over een stadje met een gruwelijk verleden.’ ★★★★★ – de Volkskrant

‘Meesterwerk.’  ★★★★★ — De Limburger

Een waanzinnig boek, het is één grote spanningsboog. Over het Oostenrijkse dorp Dunkelblum waar iedereen zwijgt over een voorval in de Tweede Wereldoorlog maar allemaal over een ander aspect. Je gaat mee in alle weggestopte herinneringen van de personages. We raken er in de winkel niet over uitgepraat. Als je de eerste alinea leest, ben je meteen verkocht.’ — Henk Schulte van boekhandel Het Leesteken in de Volkskrant (18-9-22)

‘Een even ingenieuze als intrigerende satire over schuld en stilzwijgen.’ – het Parool ( interview met Eva Menasse)

‘Waanzinnig, fenomenaal en heel geestig. Ik heb tot diep in de nacht gelezen!’ – Lidewijde Paris in Nieuwsweekend (vanaf 5.40)

Bekijk het boek hier en lees een fragment.

Meer nieuws

 • Kranslegging voor joodse slachtoffers van de razzia’s van 22 en 23 februari 1941 bij de herdenking van de Februaristaking op 25 februari

  22 februari 2024

  Wally de Lang, schrijfster van het met de Holocaust Literatuurprijs 2023 bekroonde boek De razzia's van 22 en 23 februari 1941 in Amsterdam heeft jarenlang gepleit voor een kranslegging  voor de 400 ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights