Waanzinnig, fenomenaal en geestig: ‘Dunkelblum zwijgt’

Op het eerste gezicht is Dunkelblum een provinciestadje als alle andere. Op een dag duiken op geheimzinnige wijze sporen van een oud misdrijf op, en worden de Dunkelblumers geconfronteerd met een verleden waarvan ze dachten dat het al lang voorbij was.

In de media

Dunkelblum zwijgt is een ongekend knappe roman over een stadje met een gruwelijk verleden.’ ★★★★★ – de Volkskrant

‘Meesterwerk.’  ★★★★★ — De Limburger

Een waanzinnig boek, het is één grote spanningsboog. Over het Oostenrijkse dorp Dunkelblum waar iedereen zwijgt over een voorval in de Tweede Wereldoorlog maar allemaal over een ander aspect. Je gaat mee in alle weggestopte herinneringen van de personages. We raken er in de winkel niet over uitgepraat. Als je de eerste alinea leest, ben je meteen verkocht.’ — Henk Schulte van boekhandel Het Leesteken in de Volkskrant (18-9-22)

‘Een even ingenieuze als intrigerende satire over schuld en stilzwijgen.’ – het Parool ( interview met Eva Menasse)

‘Waanzinnig, fenomenaal en heel geestig. Ik heb tot diep in de nacht gelezen!’ – Lidewijde Paris in Nieuwsweekend (vanaf 5.40)

Bekijk het boek hier en lees een fragment.

Meer nieuws

 • ‘Ik bel je wel als ik dood ben’ van Cherry Duyns en tentoonstelling Armando

  17 maart 2023

  Zaterdag 18 maart is de officiële opening van 'Armando: door de ogen van een vriend' in museum Van Bommel van Dam in Venlo. De tentoonstelling is een persoonlijke inkijk in het leven en werk van Arma...

  Lees het hele bericht
 • Interview met Keyvan Shahbazi op Zembla

  16 maart 2023

  Auteur Keyvan Shahbazi, bekend van De Amerikaan van Karadj, vertelt zijn verhaal aan Zembla. Wat zijn verhaal is, en waarom hij niet als slachtoffer wil worden neergezet, leest u hier. Over De Ame...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights