Lieve Joris te gast bij Nooit meer Slapen

Lieve Joris sprak bij Nooit meer slapen met Femke van der Laan over haar nieuwe boek Hildeke en vertelt openhartig over haar familiegeschiedenis, haar jonge jaren, maar ook over het gezin waar ze uitkwam: hoe wist haar zusje Hildeke, die het syndroom van Down heeft, het gezin na de dood van hun vader bij elkaar te houden?

In Trouw zegt Lieve Joris over Hildeke: “Zij was er gewoon. Ons Hildeke. Mijn moeder leerde ons haar op natuurlijke wijze overal bij te betrekken.”

Joris schreef eerder over haar familie in Terug naar Neerpelt, dat genomineerd werd voor de BookSpot Literatuurprijs Non-fictie. Lieve Joris is internationaal bekend als auteur van non-fictie boeken over o.a. Congo, het Midden-Oosten en China. In 2010 benoemde Frankrijk tot Ridder in de Orde van Kunst en Letteren. In 2014 ontving zij de Spiegelprijs voor haar hele oeuvre.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights