David Quammens nieuwe boek genomineerd voor de National Book Award

De Amerikaanse uitgave van David Quammen’s Buiten adem staat op de shortlist van de National Book Award in de categorie non-fictie. De bekendmaking van de prijs vindt plaats op 16 november a.s.

De Nederlandse uitgave verschijnt 28 oktober in de boekhandel.

Buiten adem neemt je mee in de verwoede internationale inspanningen om sars-cov-2 te begrijpen en onder controle te krijgen, alsof we over de schouders meekijken van de briljante onderzoekers die de zoektocht ondernamen. Wetenschapsjournalist en veelgevraagd spreker David Quammen voert je mee op de meedogenloze reis het coronavirus achterna, dat waarschijnlijk een ‘eeuwig virus’ zal zijn, voorbestemd om onder de mensheid te circuleren en ons eindeloos te kwellen.

Gebaseerd op interviews met bijna honderd wetenschappers, waaronder ‘onze’ Marion Koopmans, legt Quammen uit dat epidemiologen deze pandemie zagen aankomen, maar dat hun waarschuwingen om politieke of economische redenen werden genegeerd. Ook analyseert hij dat de precieze oorsprong van dit virus misschien nog jaren onbekend zal blijven, maar dat sommige aanwijzingen overtuigend zijn en sommige veronderstellingen kunnen worden verworpen.


 

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights