‘De kampschilders’, het nieuwe boek van Jan Brokken

‘Jan Brokken duikt diep in het kampverleden van zijn ouders tijdens de oorlog op Celebes in een knap verteld boek.  (…) Met zijn nieuwe boek vertelt hij het verhaal dat zijn vader niet vertellen kon. Brokken heeft daarvoor een mooie vorm gevonden.  ••••’ – Jeroen van der Kris in NRC

 De kampschilders, het nieuwe boek van Jan Brokken, is verschenen. In ‘De Kampschilders’ vertelt Jan Brokken het verhaal van de schilders Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappenkamp op Celebes terechtkwamen als zijn vader Han en moeder Olga. Een verhaal over de kamptijd van zijn ouders en de reddende kracht van kunst. Het Parool was als eerste bij met een lovende bespreking door John Jansen van Galen: ‘In De kampschilders geeft Jan Brokken een nieuwe wending aan de literaire vertellingen over de jappenkampen.’

De komende weken geeft Jan Brokkenoptredens door het hele land. Bekijk de agenda.

(foto: Boekhandel ’t Spui)

Meer nieuws

 • Kranslegging voor joodse slachtoffers van de razzia’s van 22 en 23 februari 1941 bij de herdenking van de Februaristaking op 25 februari

  22 februari 2024

  Wally de Lang, schrijfster van het met de Holocaust Literatuurprijs 2023 bekroonde boek De razzia's van 22 en 23 februari 1941 in Amsterdam heeft jarenlang gepleit voor een kranslegging  voor de 400 ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights