‘De kampschilders’, het nieuwe boek van Jan Brokken

‘Jan Brokken duikt diep in het kampverleden van zijn ouders tijdens de oorlog op Celebes in een knap verteld boek.  (…) Met zijn nieuwe boek vertelt hij het verhaal dat zijn vader niet vertellen kon. Brokken heeft daarvoor een mooie vorm gevonden.  ••••’ – Jeroen van der Kris in NRC

 De kampschilders, het nieuwe boek van Jan Brokken, is verschenen. In ‘De Kampschilders’ vertelt Jan Brokken het verhaal van de schilders Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappenkamp op Celebes terechtkwamen als zijn vader Han en moeder Olga. Een verhaal over de kamptijd van zijn ouders en de reddende kracht van kunst. Het Parool was als eerste bij met een lovende bespreking door John Jansen van Galen: ‘In De kampschilders geeft Jan Brokken een nieuwe wending aan de literaire vertellingen over de jappenkampen.’

De komende weken geeft Jan Brokkenoptredens door het hele land. Bekijk de agenda.

(foto: Boekhandel ’t Spui)

Meer nieuws

 • Adriaan van Dis, Lieve Joris en Niña Weijers zijn genomineerd voor de Boon

  2 december 2022

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de Boon Literatuurprijs: Niña Weijers met Zelf doen,  Adriaan van Dis met Vijf vrolijke verhalen en Lieve Joris met Hildeke staan op de longlist. ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2022

  1 december 2022

  Wat waren de beste boeken van 2022 volgens de binnen- en buitenlandse media? Hieronder een overzicht van onze titels. The New York Times: 'The 10 Best Books of 2022' Hernan Diaz, Vermogen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda