Oek de Jong dichterbij dan ooit in ‘Man zonder rijbewijs’

Op zondag 23 september 2022 is het nieuwste boek van Oek de Jong: Man zonder rijbewijs verschenen. In  Man zonder rijbewijs  beschrijft Oek de Jong, die nooit heeft willen autorijden, dat hij alsnog rijles wil nemen. Zijn eerste rit op de Ring van Amsterdam bezorgt hem de schok die de aanzet is geweest tot het schrijven van dit verrassende memoir vol humor en zelfspot.

In de media:
‘Erudiet chauffeert Oek de Jong de lezer door zijn leven. De beelden die De Jong oproept en die zo overtuigend zijn dat ze niet verzonnen lijken, maar rechtstreeks uit de realiteit op papier getransponeerd. Het brengt de schrijver dichterbij dan ooit.’ ★★★★ – De Volkskrant

‘In zijn vermakelijke en ontroerende memoir Man zonder rijbewijs doet De Jong beeldend verslag van zijn tochten door de stad in de lesauto.’ – Trouw

‘Oek de Jong verheft zijn autorijlessen tot literatuur, tot een verhaal dat meer betekent dan er op het eerste gezicht staat.’ ●●● – NRC

‘Niet ontnuchterend, ook niet relativerend, maar op een eigenaardige manier vitaal. Compleet. Man zonder rijbewijs ontpopt zich gaandeweg als een schrijversautobiografie, eentje die me raakt, omdat het ook een studie in geluk is.’ – De Groene Amsterdammer

Bekijk het boek hier.

Meer nieuws

 • Adriaan van Dis, Lieve Joris en Niña Weijers zijn genomineerd voor de Boon

  2 december 2022

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de Boon Literatuurprijs: Niña Weijers met Zelf doen,  Adriaan van Dis met Vijf vrolijke verhalen en Lieve Joris met Hildeke staan op de longlist. ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2022

  1 december 2022

  Wat waren de beste boeken van 2022 volgens de binnen- en buitenlandse media? Hieronder een overzicht van onze titels. The New York Times: 'The 10 Best Books of 2022' Hernan Diaz, Vermogen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda